Jesse (15) wint grote finale Booming Business met YouTuber Kalvijn

12 nov 2018Nieuws

€ 5.000 voor beste ondernemers idee

Timmerman Jesse (15) uit Winsum wint de grote finale van Booming Business in de Evenementenhal in Delfzijl. Jesse wil zijn eigen bouwbedrijf uitbreiden en aardbevingsbestendige vlonders bouwen. De jury bestaande uit YouTuber Kalvijn, zakenpartner Petrus en Groningse ondernemer Ben Woldring zagen in dit idee de meeste potentie. De overige finalisten gingen niet met lege handen naar huis, ook zij ontvingen een geldprijs om een start te maken met hun bedrijfsidee. Ruim 300 jongeren kwamen naar Delfzijl om bij de finale van Booming Business aanwezig te zijn en voor een meet & greet met Kalvijn.

Finalisten

In de serie Booming Business op het YouTube-kanaal van Kalvijn ging hij op zoek naar het beste en meest potentiële idee uit deze regio. Uit meer dan 150 ingezonden ideeën werden zeven kandidaten geselecteerd waar vervolgens op de website van Kalvijn op gestemd kon worden. De vier ideeën met de meeste stemmen stonden zondag in de finale: vliegtuigfan Tom (16) uit Hoogezand ontwikkelt een online boekingssite, timmerman Jesse (15) uit Winsum maakt vlonders die niet zomaar wegzakken, Alex (18) uit Tripscompagnie maakt een doos die schoenen op voeten projecteert en de zusjes Larissa (17) en Henriëtte (15) uit Siddeburen willen een aardbevingen documentaire maken voor kinderen.

Voor iedereen een prijs

Niemand ging met lege handen naar huis. Jesse won tijdens de finale € 5.000, Tom € 3.000, de zusjes kregen € 2.000 om hun droom werkelijkheid te maken en Alex ontving € 1.000. Alle finalisten krijgen begeleiding bij het uitvoeren van hun plan. Ook de ruim 300 jongeren die aanwezig waren bij Booming Business konden na de finale hun idool Kalvijn ontmoeten en kregen een goed gevulde ondernemers goodie bag mee naar huis.

Booming Business

Samen met YouTuber Kalvijn organiseerde EBG het unieke pitchevent ‘Booming Business’ om jongeren uit het aardbevingsgebied uit te dagen om met een bedrijfsplan te komen. Michelle Moret, programmamanager Ondernemerschap bij EBG, geeft aan dat zij regelmatig pitches organiseren voor ondernemers: ‘Deze editie is speciaal voor jongeren in Noord-Groningen, juist om deze groep hun ondernemerschapsvaardigheden te laten ontwikkelen.‘ Doel van deze pitch is om ondernemerschap bij jongeren te stimuleren, met daarbij een prijs van € 10.000 die over de winnaars verdeeld wordt om de ideeën tot uitvoering te brengen.

 

Bron: Economic Board Groningen

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer
Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer