Jodiumtabletten voor deel inwoners Eemsdelta gebied

11 mrt 2016Nieuws

Delfzijl – Een deel van de inwoners van de provincie die ten zuidoosten van de lijn Groningen-Delfzijl wonen krijgen jodiumtabletten. Het gaat om alle jongeren onder de 18 jaar en zwangere vrouwen die binnen een straal van honderd kilometer van een kerncentrale wonen. Deze kerncentrale staat in het Duitse Lingen.

Dit besluit heeft minister Schippers van Volksgezondheid gister in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Jodiumtabletten
Tot nu toe kregen alleen mensen onder de 40 jaar binnen een straal van tien kilometer tabletten uitgedeeld. Schippers past dit beleid aan, omdat jongeren en zwangere vrouwen relatief kwetsbaar zijn. Jodiumtabletten kunnen schildklierkanker voorkomen na een nucleaire ramp.

Verspreiding
Het ministerie is bezig met het ontwikkelen van een plan voor de verspreiding van de jodiumpillen. Dat gebeurt onder meer via de GGD-punten en apotheken.

Bron: Eemsrkant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer