Jodiumtabletten voor deel inwoners Eemsdelta gebied

11 mrt 2016Nieuws

Delfzijl – Een deel van de inwoners van de provincie die ten zuidoosten van de lijn Groningen-Delfzijl wonen krijgen jodiumtabletten. Het gaat om alle jongeren onder de 18 jaar en zwangere vrouwen die binnen een straal van honderd kilometer van een kerncentrale wonen. Deze kerncentrale staat in het Duitse Lingen.

Dit besluit heeft minister Schippers van Volksgezondheid gister in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Jodiumtabletten
Tot nu toe kregen alleen mensen onder de 40 jaar binnen een straal van tien kilometer tabletten uitgedeeld. Schippers past dit beleid aan, omdat jongeren en zwangere vrouwen relatief kwetsbaar zijn. Jodiumtabletten kunnen schildklierkanker voorkomen na een nucleaire ramp.

Verspreiding
Het ministerie is bezig met het ontwikkelen van een plan voor de verspreiding van de jodiumpillen. Dat gebeurt onder meer via de GGD-punten en apotheken.

Bron: Eemsrkant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer