Kadeverlenging haven Lauwersoog

28 okt 2015Nieuws

Vandaag wordt officieel een begin gemaakt met het verlengen van de kade in Lauwersoog. Ook wordt de buitendijkse jachthaven gemoderniseerd en komt er een drijvende steiger voor de recreatievisserij.

De werkzaamheden zijn naar verwachting over een half jaar afgerond. Directeur Harm Post van Exploitatiemaatschappij haven Lauwersoog – hij vervult deze functie naast het leiden van Groningen Seaports – spreekt van een mijlpaal voor de haven. Inmiddels heeft het eerste bedrijf zich al gemeld dat zich in Lauwersoog vanwege de kadeverlenging gaat vestigen. Next Generation Shiplift wil aan de nieuwe kade onderhoudswerkzaamheden gaan uitvoeren. Het bedrijf investeert in een 220 ton zware kraan die verschillende schepen uit het water kan takelen.

Bron: Eemsdeltakringen.

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer