Kadeverlenging haven Lauwersoog

28 okt 2015Nieuws

Vandaag wordt officieel een begin gemaakt met het verlengen van de kade in Lauwersoog. Ook wordt de buitendijkse jachthaven gemoderniseerd en komt er een drijvende steiger voor de recreatievisserij.

De werkzaamheden zijn naar verwachting over een half jaar afgerond. Directeur Harm Post van Exploitatiemaatschappij haven Lauwersoog – hij vervult deze functie naast het leiden van Groningen Seaports – spreekt van een mijlpaal voor de haven. Inmiddels heeft het eerste bedrijf zich al gemeld dat zich in Lauwersoog vanwege de kadeverlenging gaat vestigen. Next Generation Shiplift wil aan de nieuwe kade onderhoudswerkzaamheden gaan uitvoeren. Het bedrijf investeert in een 220 ton zware kraan die verschillende schepen uit het water kan takelen.

Bron: Eemsdeltakringen.

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer