Kadeverlenging haven Lauwersoog

28 okt 2015Nieuws

Vandaag wordt officieel een begin gemaakt met het verlengen van de kade in Lauwersoog. Ook wordt de buitendijkse jachthaven gemoderniseerd en komt er een drijvende steiger voor de recreatievisserij.

De werkzaamheden zijn naar verwachting over een half jaar afgerond. Directeur Harm Post van Exploitatiemaatschappij haven Lauwersoog – hij vervult deze functie naast het leiden van Groningen Seaports – spreekt van een mijlpaal voor de haven. Inmiddels heeft het eerste bedrijf zich al gemeld dat zich in Lauwersoog vanwege de kadeverlenging gaat vestigen. Next Generation Shiplift wil aan de nieuwe kade onderhoudswerkzaamheden gaan uitvoeren. Het bedrijf investeert in een 220 ton zware kraan die verschillende schepen uit het water kan takelen.

Bron: Eemsdeltakringen.

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer