Klesch in beeld voor koop raffinaderij

23 sep 2015Nieuws

De verkoop van de raffinaderij van Q8 in Rotterdam lijkt de komende weken rond te komen. Klesch Group is nadrukkelijk in beeld voor de overname.

Dit melden de Volkskrant en De Telegraaf. Zowel Klesch Group als Kuwait Petroleum wil er nog niet publiekelijk op reageren. Klesch voerde vorig jaar een doorstart door bij de failliete aluminiumfabriek in Delfzijl. Sinds de raffinaderij van Q8 in de etalage staat, hebben acht partijen er een bod op uit gebracht. Hieronder ook het Nederlandse op- en overslagbedrijf HES, dat de raffinaderij voornamelijk wil ombouwen voor de opslag van olie en olieproducten. De nieuwe eigenaar van de raffinaderij zal flink moeten investeren – naar verluidt minstens een miljard euro – om de plant te moderniseren.

Bron: Eemsdeltakringen.nl

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer