KNRM organiseert reddingbootdag in de Eemshaven

17 apr 2016Nieuws

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) reddingstation Eemshaven organiseert zaterdag 30 april voor de 23ste keer haar landelijke open dag.

De nationale reddingbootdag is dé dag bij uitstek om actief kennis te maken met het reddingswerk op zee, de mensen die dit werk vrijwillig uitvoeren en het materieel van de KNRM.

Reddingbootdag is een belevenis voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, meevaren met de reddingboten en een plekje vergaren aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder en tot slot een onvergetelijk fotomoment op de reddingboot.

In de Eemshaven zullen die dag de volgende reddingboten te bezichtigen zijn: De op Borkum gestationeerde Duitse reddingboot van de collega’s van de DGzRS, de voormalige reddingboot “Gebroeders Luden” uit Lauwersoog en de operationele reddingboot van reddingstation Eemshaven de “Jan en Titia Visser”. Uiteraard is er de mogelijkheid om met deze laatste twee een rondje mee te varen.

Maar dat is nog niet alles. Er is ook veel aandacht voor de jeugd met o.a.: Een kleurwedstrijd, een speurtocht door het boothuis, schminken en er is een springkussen aanwezig. Daarnaast worden er spectaculaire KNRM films vertoond in de bovenzaal. Ook zijn er dit jaar vele nieuwe artikelen met KNRM opdruk verkrijgbaar die tegen een donatie passen bij een ieder zijn portemonnee. Daarnaast zal de jeugdbrandweer van Delfzijl en de Reddingbrigade aanwezig zijn met een aantal spectaculaire demonstraties.

Uiteraard zal de dag ook muzikaal worden omlijst door o.a. optredens van het Folk – en Shantykoor Westerstörm. Moe geworden van alle indrukken?? Dan kunt u onder het genot van een kop koffie of frisdrank en lekkere hapjes even bijkomen op ons terras.

Kortom: Een dag om niet te missen! De vrijwilligers van station Eemshaven verwelkomen u van harte aankomende 30 april van 10.00 – 16.00u aan de Borkumweg 5 in de Eemshaven.

Bron: GrootGroningen.com

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer