Komst industrieel schoonmaakcentrum Farmsum levert nieuwe banen op

9 nov 2015Nieuws

10 november 2015 – Het bedrijf Reym B.V. uit Amersfoort krijgt een subsidie van ruim 389.000 euro om in Farmsum een industrieel schoonmaakcentrum te vestigen. De subsidie komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Het schoonmaakcentrum moet 25 nieuwe banen opleveren in de regio.
Nieuwe schoonmaaktechnieken

Reym B.V. houdt zich bezig met industriële schoonmaak, het transport en de verwerking van afval. De nieuwe vestiging in Farmsum komt op de plaats van de oude gebouwen van Rohm en Maas. De gebouwen worden opnieuw ingericht om ze geschikt te maken voor nieuwe schoonmaaktechnieken. Op het terrein komen in de toekomst tanks te staan, waarin zout water, olie, water en slib worden opgeslagen en een spuitplaats. De tanks en de spuitplaats worden aardbevingsbestendig gebouwd. Verder wordt er slib uit de olie- en gasindustrie verwerkt en zeer zout boorwater gescheiden.
RIG

De Regionale Investeringssteun Groningen (RIG 2014) een regeling van de provincie en het Rijk en is bedoeld voor bedrijven met uitbreidingsplannen in de Eemsdeltaregio en op de Zernike Campus in Groningen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) beoordeelt de subsidieaanvragen en kijkt daarbij onder meer naar hoe innovatief het betreffende project is en of er banen worden gecreëerd. De RIG 2014 is ingesteld op basis van de adviezen van de commissie Willems, die de mogelijkheden bekijkt voor samenwerking van nieuwe bedrijven met de chemische industrie en andere sectoren in Groningen.

Bron: Provinciegroningen.nl

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer