Komst industrieel schoonmaakcentrum Farmsum levert nieuwe banen op

9 nov 2015Nieuws

10 november 2015 – Het bedrijf Reym B.V. uit Amersfoort krijgt een subsidie van ruim 389.000 euro om in Farmsum een industrieel schoonmaakcentrum te vestigen. De subsidie komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Het schoonmaakcentrum moet 25 nieuwe banen opleveren in de regio.
Nieuwe schoonmaaktechnieken

Reym B.V. houdt zich bezig met industriële schoonmaak, het transport en de verwerking van afval. De nieuwe vestiging in Farmsum komt op de plaats van de oude gebouwen van Rohm en Maas. De gebouwen worden opnieuw ingericht om ze geschikt te maken voor nieuwe schoonmaaktechnieken. Op het terrein komen in de toekomst tanks te staan, waarin zout water, olie, water en slib worden opgeslagen en een spuitplaats. De tanks en de spuitplaats worden aardbevingsbestendig gebouwd. Verder wordt er slib uit de olie- en gasindustrie verwerkt en zeer zout boorwater gescheiden.
RIG

De Regionale Investeringssteun Groningen (RIG 2014) een regeling van de provincie en het Rijk en is bedoeld voor bedrijven met uitbreidingsplannen in de Eemsdeltaregio en op de Zernike Campus in Groningen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) beoordeelt de subsidieaanvragen en kijkt daarbij onder meer naar hoe innovatief het betreffende project is en of er banen worden gecreëerd. De RIG 2014 is ingesteld op basis van de adviezen van de commissie Willems, die de mogelijkheden bekijkt voor samenwerking van nieuwe bedrijven met de chemische industrie en andere sectoren in Groningen.

Bron: Provinciegroningen.nl

Meer nieuws in deze categorie

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

Op donderdag 13 juni  om 08.00 uur vertrekt de Regina Andrea vanaf de drijvende steiger in Delfzijl voor een vaartocht met een aantal doelen: - netwerken met leden (ook van andere lokale businessclubs) - geld inzamelen voor de commissie Social Affairs (vrijwillige...

Lees meer
Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer