Koning Willem-Alexander brengt ‘geheim’ bezoek aan de Eemshaven en Delfzijl

4 mrt 2021Nieuws

Koning Willem-Alexander heeft donderdag in alle stilte een bezoek gebracht aan de Eemshaven en Delfzijl.

In een bus werd de koning door het havengebied van de Eemshaven rondgeleid. Aansluitend werd een bezoek gebracht aan het industriegebied in Delfzijl.

Vertegenwoordigers van Groningen Seaports en de provincie Groningen vergezelden de koning.

‘s Middags vond een gesprek plaats op het kantoor van Groningen Seaports in de haven van Delfzijl. Vervolgens vertrok de koning in zijn dienstauto.

Bezoek in stilte na ophef kerncentrale?

Gedacht wordt dat het bezoek in het geheim plaatsvond na alle ophef die premier Rutte veroorzaakte met zijn opmerkingen over de bouw van een kerncentrale in de Eemshaven. Rutte heeft inmiddels gezegd dat er geen kerncentrale in Groningen komt.

 Waarschijnlijk heeft de provincie, onder de aanvoering van gedeputeerde Nienke Homan, de koning bijgepraat over de plannen voor een waterstoffabriek in deze regio. Homan stelt dat het bezoek ging om een informatief gesprek over de plannen voor de waterstof. De koning toonde zich volgens betrokken zeer belangstellend in deze plannen.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt  naar DelfSail 2024!

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt naar DelfSail 2024!

DelfSail heeft opnieuw een aantal bijzondere tall ships weten vast te leggen. Daaronder Guayas uit Ecuador. Met haar gigantische vlag trekt het schip alle aandacht naar zich toe, in de felle nationale kleuren van Ecuador en met haar de bemanning op de ra’s. Volgens...

Lees meer