Kraanschip ‘Rambiz’ van Scaldis onderweg naar Nordsee One

24 apr 2016Nieuws

Maandagmiddag rond half 3 is het kraanschip ‘Rambiz’ de Eemshaven binnen gevaren met behulp van de sleepboten Multratug 14 en Gruno V. Het kraanschip maakt zich klaar om naar het offshore windpark Nordsee One te gaan om een jacket te installeren. Nordsee One ligt ruim 41 km uit de kust van Terschelling in het Duitse gedeelte van de Noordzee.

Het kraanschip is opgebouwd uit drie pontons, ‘Ram’, ‘Bizon’ en ‘Buffel’. Ram en Bizon zijn de twee vlotters van Rambiz en Buffel is hier dwars opgeplaatst. De naam Rambiz is dan ook een samenvoeging van de pontons Ram en Bizon. De samenvoegingen van de pontons tot de Rambiz werd gedaan in 1995. Waarna het kraanponton ingezet kon worden. Rambiz heeft een eigen voortstuwing aan boord. Hierdoor kan het ponton niet alleen vooruit, achteruit, links of rechtsom varen maar ook 360 graden om zijn eigen as draaien. Rambiz is 85 meter lang is 44 meter breed met een diepgang van 5,6 meter. De kranen op Rambiz hebben een capaciteit van 1600 en 1700 ton wat er voor zorgt dat ze samen 3300 ton kunnen tillen.

bron: maritiemnieuws.nl

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer