Kraanschip Saipem 7000 doet opnieuw de Eemshaven aan

5 dec 2019Nieuws

Het kraanschip Saipem 7000 is woensdag aan het einde van de middag aangekomen in de Eemshaven. Het immense kraanschip, twee na grootste schip ter wereld, is afgemeerd aan de Noordkade van de Wilhelminahaven.

De Saipem 7000 is al meerdere malen in de Eemshaven geweest. Het schip vertrok februari 2017 voor het laatst uit deze haven.

Het schip heeft een lengte van 197,9 meter, een breedte van 87 meter en diepgang van 12 meter. Met de twee kranen aan boord heeft het schip een hijscapaciteit van 14.000 ton. De Saipem 7000 zal tot april in de Eemshaven blijven.

Bron en foto: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwsbrief 02 2024

Nieuwsbrief 02 2024

Onze Nieuwsbrief nummer 02 is verschenen. In deze nieuwsbrief veel nieuws van onze leden over nieuwe producten, nieuwe ontwikkelingen en leuke acitiviteiten. U kunt de nieuwsbrief via deze link lezen.    

Lees meer
Nieuws van Groningen Seaports

Nieuws van Groningen Seaports

Het havengebied van Delfzijl is voor bedrijven volop in trek. Door bloeiende bedrijvigheid zijn er veel bouwactiviteiten in de haven: van volledig recyclebaar en plantaardig plastic, naar waterzuiveringsinstallaties voor industrie om drinkwater te besparen. Lees over...

Lees meer
First production power cores TKF in Eemshaven

First production power cores TKF in Eemshaven

News from Eemshaven! Our team has achieved a major milestone with regard to the commissioning of our new cable factory. We successfully produced the three power cores for our type test cable, provided with our unique welded aluminum screen and PE outer sheath. Our new...

Lees meer