Kraanschip Saipem 7000 doet opnieuw de Eemshaven aan

5 dec 2019Nieuws

Het kraanschip Saipem 7000 is woensdag aan het einde van de middag aangekomen in de Eemshaven. Het immense kraanschip, twee na grootste schip ter wereld, is afgemeerd aan de Noordkade van de Wilhelminahaven.

De Saipem 7000 is al meerdere malen in de Eemshaven geweest. Het schip vertrok februari 2017 voor het laatst uit deze haven.

Het schip heeft een lengte van 197,9 meter, een breedte van 87 meter en diepgang van 12 meter. Met de twee kranen aan boord heeft het schip een hijscapaciteit van 14.000 ton. De Saipem 7000 zal tot april in de Eemshaven blijven.

Bron en foto: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer