Lubrizol Delfzijl sluit zich aan bij duurzame projecten

10 feb 2021Nieuws

Lubrizol in Delfzijl doet mee aan Operation Clean Sweep (OCS) en VinylPlus, twee initiatieven op gebied van duurzaamheid.

Voor OCS, bedoeld om de verontreiniging met kunststofgranulaat terug te dringen, tekende Lubrizol een intentieverklaring. Vervolgstap is een assessment om alle mogelijke bronnen van het lossen van grondstoffen tot en met de verlading van CPVC (het eindproduct van Lubrizol), in kaart te brengen. Op basis daarvan worden, waar nodig en mogelijk, technische aanpassingen gedaan om verontreiniging te reduceren. “Een mooi programma”, stelt manufacturing manager Boelo Raske. “We zijn als Lubrizol Delfzijl al wat ideeën aan het verzamelen, bijvoorbeeld in de verlading. De volledige assessment volgt later dit jaar.”

Instapper
In het kader van VinylPlus verbindt Lubrizol zich aan het recyclen van PVC, reductie van emissies en focus op energie efficiency. Lubrizol sloot zich recent bij dit programma, dat al wat langer loopt, aan. Raske: “Als ‘instapper’ hebben we eerst contact gelegd met onze PVC-leverancier ShinEtsu om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Uiteraard gaan we verder in de keten kijken om ook onze leveranciers en klanten bij dit duurzame initiatief te betrekken.”

Bron: Chemieparkdelfzijl.nl

Meer nieuws in deze categorie

Cruiseschip Odyssey of the Seas bereikt Eemshaven

Cruiseschip Odyssey of the Seas bereikt Eemshaven

Het cruiseschip Odyssey of the Seas van de Meyer Werft in het Duitse Papenburg is zondagmorgen aangekomen bij de Eemshaven. Rond 7.00 uur meerde het kolossale schip aan. Tijdens het verblijf in de Eemshaven zal het schip met een lengte van ruim 347 meter en ruim 41...

Lees meer
Nieuwsbrief 02 2021

Nieuwsbrief 02 2021

Exclusieve dagtochten over het Reitdiep, online ondernemen of gewoon een oproep om even een ‘bakkie te doen.’ Ook in de tweede Nieuwsbrief dit jaar van Businessplatform Eemshaven.info is het nieuwsaanbod van onze leden weer heel erg divers. Je vindt er nieuws over de...

Lees meer