Maak werk van 5G – 1 oktober 2021

27 aug 2021Nieuws

5Groningen bestaat 5 jaar! Dit jubileum vieren we samen met onze partners, ondernemers, studenten en andere relaties tijdens een business event op vrijdag 1 oktober 2021. Op zaterdag 2 oktober organiseren we een publieksdag. We willen je graag een warm welkom heten op het business event op 1 oktober.

PROGRAMMA BUSINESS EVENT

Zien, ervaren en ontmoeten
Dagvoorzitter Marcel Nieuwenweg (bekend van RTV Noord) neemt je na de verzorgde lunch in het Kielzog mee in de wereld van de toekomst. Laat je verrassen tijdens de demo’s van ondernemers en 5Groningen-partners, waarin zij hun innovaties en lessons learned met 5G laten zien. Zie en ervaar 5G-toepassingen met onder andere virtual en augmented reality, een smart politievest, robots, een taxi drone en zelfrijdend vervoer. Luister naar de ervaringen en resultaten van studenten na hun studie-opdracht bij 5Groningen. En ga met elkaar in gesprek tijdens de breakout-sessies.

Keynote speaker Marelle van Beerschoten
Welke invloed heeft de digitalisering op ons werkende leven in de toekomst? Raakt een aantal van ons straks zijn of haar baan kwijt? Volgens keynote speaker Marelle van Beerschoten moeten we de toekomst niet zo somber inzien en biedt digitalisering juist allerlei mogelijkheden om te innoveren. Van Beerschoten is oprichter van Digital Shapers, een adviesbureau dat bedrijven helpt hun ‘digitale mindset’ te vergroten en met succes een digitale transformatie te doorlopen. Ze zal ons een spiegel voorhouden over de invloed van de voortschrijdende digitalisering op ons werk, ons leven en onze maatschappij.

College Tour met een ‘Mystery Guest’!
Onder leiding van Marcel Nieuwenweg mag een panel van studenten vragen stellen aan een spraakmakende gast die zijn sporen in de digitalisering verdiend heeft.

DE ORGANISATIE

Deze dag wordt georganiseerd door Economic Board Groningen in samenwerking met de partners van 5Groningen. Zij zijn allen aanwezig en geven een demonstratie, breakout-sessie of presentatie. Hiermee willen we jou inspireren om na te denken over de mogelijkheden van digitalisering en 5G. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om elkaar weer eens ‘in het echt’ te zien en te netwerken.

AANMELDEN

In verband met de coronamaatregelen is het aantal plaatsen gelimiteerd. Wacht daarom niet te lang met aanmelden.

Meld je aan

Uiteraard houden we rekening met de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Graag tot ziens op vrijdag 1 oktober!

Hartelijke groet, namens team 5Groningen

Peter Rake, programmamanager 5G
Economic Board Groningen
info@5groningen.nl
050-2111668
www.5groningen.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer