MHI Vestas vestigt zich in Eemshaven voor onderhoud windmolenparken op zee

6 mrt 2019Nieuws

Het bedrijf MHI Vestas heeft de Eemshaven uitgekozen als servicebasis om 15 jaar lang het onderhoud en de exploitatie uit te voeren van de 33 Vestas turbines van het windpark Deutsche Bucht in het Duitse deel van de Noordzee. Vanuit het splinternieuwe onderkomen van DHSS aan de Beatrixhaven zal MHI Vestas het onderhoud gaan organiseren. Daarmee heeft DHSS zijn eerste vaste klant binnengehaald. Voor de Eemshaven is het gerenommeerde MHI Vestas een prachtige toevoeging aan de toch al imposante lijst met offshore wind gerelateerde bedrijven.

 

MHI Vestas

MHI Vestas zal de offshore service hub in Eemshaven gaan gebruiken als basis voor zijn inbedrijfstelling van turbines en vervolgens 15 jaar O&M voor het Deutsche Bucht windpark van 269 MW. Bijzonder is dat dit windpark in de Duitse Bocht als eerste offshore windpark ter wereld de Mono Bucket-fundering zal gaan testen onder commerciële bedrijfsomstandigheden, met plannen voor twee stuks V164-8,4 MW onder dergelijke omstandigheden. In totaal zal het offshore windpark bestaan uit 33 V164-windturbines van MHI Vestas en zal er genoeg duurzame energie worden gegenereerd om te voorzien in de behoeften van meer dan 178.000 huishoudens. De CO2-emissie zal hiermee worden teruggedrongen met meer dan 360.000 ton per jaar met het oog op de doelstellingen voor CO2-reductie van de Duitse overheid.“Wij wilden zorgen voor een duurzame langetermijnoplossing op de meest efficiënte afstand van de Duitse Bocht. Met DHSS hebben we een partner gevonden die op het gebied van offshore hernieuwbare energie zijn sporen duidelijk heeft verdiend als leverancier van agency-diensten voor scheeps- en havenactiviteiten en daarnaast van magazijnen en helikopterlogistiek. Deze nieuwe faciliteit en de locatie ervan zijn voor ons ideaal”, zo vertelden Henrik Lehmkuhl, service manager, Deutsche Bucht bij MHI Vestas en Troels Hovgesen, commissioning project manager.

 

DHSS

De splinternieuwe DHSS supportbasis in de Eemshaven, voorzien van een magazijn met temperatuurregeling, een vloeistofdicht terrein en kantoorfaciliteiten, is eind 2018 opgeleverd en heeft nu met MHI Vestas zijn eerste klant binnengehaald op het gebied van exploitatie en onderhoud (O&M).“De Eemshaven is geografisch gezien ideaal voor de plaatsing van offshore windparken in Duitsland en Noord-Nederland. Met deze mijlpaal voor ons bedrijf laten we zien dat de faciliteit ook een haven is met A1-voorzieningen voor de inbedrijfstelling én voor O&M. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van scheeps- en helikopterlogistiek kunnen wij fungeren als één duidelijk contactpunt binnen dit onderdeel van de supply chain”, aldus CEO Wim Schouwenaar van DHSS.

 

Deutsche Bucht vierde O&M-basis in Eemshaven

Deutsche Bucht is het vierde windpark dat O&M laat uitvoeren vanuit de Eemshaven. Eerder al kozen Siemens Gamesa en Merkur Offshore voor de Eemshaven als offshore service hub. Siemens Gamesa onderhoudt de windparken Gemini en Veja Mate en Merkur Offshore het gelijknamige windpark bestaande uit General Electricturbines.

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer