Mijn toekomst is waterstof

4 mrt 2021Nieuws

Waterstofcoalitie presenteert pact voor nieuw regeerakkoord

Duurzaamheid betekent uitdagingen aangaan. En dat kunnen wij in Nederland als geen ander. De komende uitdaging is een grote stap. Want we willen en moeten toe naar duurzame energie. Waterstof speelt daarin een grote rol. Als energiedrager en als duurzaam alternatief voor fossiele energie.

Dat doen we grotendeels met de infrastructuur die er al ligt. Met de mensen die weten hoe je het voor elkaar krijgt. Met de industrie die wil verduurzamen. En met een blik op 25.000 nieuwe waterstofbanen in 2030 en meer dan 40.000 in 2050. Het Investeringsplan Waterstof Noord-Nederland geeft de route naar de kickstart van Nederland Waterstofland.

Investeringsplan Waterstof Noord-Nederland

  • Noord-Nederland investeert in waterstof om de Nederlandse waterstofeconomie een kickstart te geven.
  • Met meer dan 50 projecten die bijdragen aan de versnelling en opschaling van de waterstofketen: opwek – transport/opslag – afname
  • Het plan omvat investeringen oplopend tot 9 miljard euro en kan zorgen voor 25.000 nieuwe banen in 2030.
  • Het merendeel van de projecten voorziet in groene waterstof, we vragen daarom het kabinet om in 2021 te komen met extra capaciteit voor wind op zee, een stimuleringskader en financiële ondersteuning.

 

Klik hier voor de website

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven 50 jaar  – Feest op 10 juni

Eemshaven 50 jaar – Feest op 10 juni

Op 7 juni is het 50 jaar geleden dat de Eemshaven feestelijk werd geopend door koningin Juliana. Ter ere hiervan vindt zaterdag 10 juni een open dag plaats in de Eemshaven. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in de Eemshaven, zoals bedrijfsbezoeken en...

Lees meer