Milieucertificaten uitgereikt aan Nederlandse Waddenzeehavens

21 jun 2016Nieuws

Ook Groningen Seaports ontvangt weer Ecoports certificaat

Alle Nederlandse Waddenzeehavens in het Nederlandse Unesco-gebied, waaronder Delfzijl en Eemshaven, zijn sinds 20 juni 2016 Ecoports gecertificeerd. Groningen Seaports ontving het certificaat inmiddels voor de zesde opeenvolgende keer en toont daarmee aan structureel ‘groen’ te opereren in haar havens.

 

De uitreiking van de certificaten vond plaats tijdens de werkconferentie ‘Trilateral Conference UNESCO Ports’ op het Landgoed Ekenstein in Appingedam. De Ecoports-certificaten worden verstrekt door ESPO (European Sea Ports Organisation) aan havens die de milieuwetgeving onder controle hebben en die iedere twee jaar stappen zetten om de impact van de haven op de omgeving te verkleinen. De conferentie in Appingedam had als doel om in het Unesco-gebied te streven naar Greenports om vanuit de Waddenzeehavens bij te dragen aan een duurzamer beheer van de Waddenzee als internationaal beschermd natuurgebied.

 

Ecoports-certificaat
Tijdens de afsluiting van de werkconferentie overhandigde de heer Antonis Michail, senior beleidsadviseur van ESPO, de officiële Ecoports-certificaten aan alle Waddenzeehavens. Dit zijn naast Delfzijl en Eemshaven, de havens van Lauwersoog, Harlingen, Den Oever en Den Helder. De gecoördineerde Ecoports-certificering was een initiatief van de Raad van Advies Waddenzeehavens, mede geïnspireerd op de positieve ervaringen van Groningen Seaports en ondersteuning van de stichting EcoShape en Wageningen UR.

 

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer
Delfsail Vaartocht 2024

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer
Nieuwsbrief 03

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer