Milieurapport voor bandenverwerker Delfzijl nu wel compleet

23 jul 2020Nieuws

De effecten voor het milieu van een nieuwe bandenverwerker in Delfzijl (Verda B.V.) zijn nu wel goed in beeld gebracht. Eerder dit jaar achtte de Commissie voor de milieueffectrapportage nog dat de provincie daarin tekort was geschoten.

‘Het aangevulde milieueffectrapport voor Verda B.V. bevat nu voldoende informatie over de afvalstoffen die de fabriek in- en uitgaan’, laat de Commissie weten.

Deze informatie was nodig om de effecten van de fabriek goed in beeld te brengen. Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen hadden de Commissie gevraagd om de inhoud van het aangevulde rapport te beoordelen.

Niet-gevaarlijk polymerenafval

Verda B.V. wil een fabriek vestigen op het haven- en industriegebied Oosterhorn in Delfzijl. Het bedrijf gaat niet-gevaarlijk polymerenafval verwerken tot nieuwe producten. Voordat de provincie besluit over de omgevingsvergunning, zijn de milieueffecten onderzocht in een milieueffectrapport. Voor de tweede keer is het rapport op advies van de Commissie met milieu-informatie aangevuld.

‘Effecten beperkt’

Dat aangevulde rapport laat nu goed zien dat de effecten van de fabriek op luchtkwaliteit, geluid en geur beperkt zijn. Ook is nu voldoende onderbouwd dat het polymerenafval niet recyclebaar is. Bovendien bevat het onder voorwaarden zo weinig mogelijk zeer zorgwekkende stoffen (ZZS).

Omdat de ontwerpvergunning nog niet beschikbaar is, heeft de Commissie niet kunnen beoordelen of de vergunning deze voorwaarden stelt. Dat zal de provincie zelf nog moeten doen.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Groningen Seaports: 19 september: World Cleanup Day

Groningen Seaports: 19 september: World Cleanup Day

Dit jaar vindt de grootste wereldwijde opruimactie #WorldCleanupDay2020 plaats op 19 september. We en @SnelUitzendbureau gaan zoveel mogelijk zwerfafval opruimen! Graag meehelpen? Meld je aan via: info@groningen-seaports.com Join us! #Eemshaven #NNPF...

Lees meer
Saipem 7000 vertrekt uit de Eemshaven

Saipem 7000 vertrekt uit de Eemshaven

Na zeven maanden was het zover, het kraanschip Saipem 7000 is vertrokken vanuit de Eemshaven. Zelfs vanuit Groningen was het mega kraanschip te zien, de blauwe kranen domineerden de skyline van de Eemshaven. De skyline, die er vanaf vandaag weer heel anders uit ziet....

Lees meer
Industriewater uit het Eemskanaal

Industriewater uit het Eemskanaal

10 miljoen kuub industriewater per jaar Inzet van oppervlaktewater als bron Drinkwaterbronnen behouden voor drinkwater   North Water levert vanaf 2021 water op maat aan de industrie in de Eemshaven vanuit haar nieuwe industriewaterzuivering in Garmerwolde. De...

Lees meer