Milieurapport voor bandenverwerker Delfzijl nu wel compleet

23 jul 2020Nieuws

De effecten voor het milieu van een nieuwe bandenverwerker in Delfzijl (Verda B.V.) zijn nu wel goed in beeld gebracht. Eerder dit jaar achtte de Commissie voor de milieueffectrapportage nog dat de provincie daarin tekort was geschoten.

‘Het aangevulde milieueffectrapport voor Verda B.V. bevat nu voldoende informatie over de afvalstoffen die de fabriek in- en uitgaan’, laat de Commissie weten.

Deze informatie was nodig om de effecten van de fabriek goed in beeld te brengen. Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen hadden de Commissie gevraagd om de inhoud van het aangevulde rapport te beoordelen.

Niet-gevaarlijk polymerenafval

Verda B.V. wil een fabriek vestigen op het haven- en industriegebied Oosterhorn in Delfzijl. Het bedrijf gaat niet-gevaarlijk polymerenafval verwerken tot nieuwe producten. Voordat de provincie besluit over de omgevingsvergunning, zijn de milieueffecten onderzocht in een milieueffectrapport. Voor de tweede keer is het rapport op advies van de Commissie met milieu-informatie aangevuld.

‘Effecten beperkt’

Dat aangevulde rapport laat nu goed zien dat de effecten van de fabriek op luchtkwaliteit, geluid en geur beperkt zijn. Ook is nu voldoende onderbouwd dat het polymerenafval niet recyclebaar is. Bovendien bevat het onder voorwaarden zo weinig mogelijk zeer zorgwekkende stoffen (ZZS).

Omdat de ontwerpvergunning nog niet beschikbaar is, heeft de Commissie niet kunnen beoordelen of de vergunning deze voorwaarden stelt. Dat zal de provincie zelf nog moeten doen.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt  naar DelfSail 2024!

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt naar DelfSail 2024!

DelfSail heeft opnieuw een aantal bijzondere tall ships weten vast te leggen. Daaronder Guayas uit Ecuador. Met haar gigantische vlag trekt het schip alle aandacht naar zich toe, in de felle nationale kleuren van Ecuador en met haar de bemanning op de ra’s. Volgens...

Lees meer