Miljoenenorder voor scheepsservicebedrijf DHSS in de Eemshaven

13 feb 2018Nieuws

Ze zijn nog volop aan het bouwen in de Eemshaven, maar nu heeft DHSS al een order te pakken en wat voor een. De komende jaren gaat het voor General Electric dat ook in de Eemshaven is gevestigd het management van het serviceschip verzorgen.

'Dat gaat om een bedrag van zes nullen per jaar', zegt DHSS-directeur Wim Schouwenaar, die opgetogen is over de order die geldt voor een periode van elf jaar. 'Als je nog aan het bouwen bent en je krijgt nu al zo'n order. Dat is toch geweldig'.

General Electric (GE) levert de ruim zestig windturbines voor het windpark Merkur, een kleine honderd kilometer boven Borkum.

Behalve het serviceschip van GE krijgt DHSS ook het beheer over de bemanningsboten van General Electric. Schouwenaar hoopt in de toekomst nog meer zaken te kunnen doen met bouwers van windmolenparken in de Noordzee.

Windmolenparken

'Als je ziet wat er de komende jaren aan windmolenparken wordt aangelegd aan de Duitse kant van de Noordzee. Je hebt onder andere Merkur, Albatros en straks ook nog Hohe See. En dat wordt waarschijnlijk vanuit de Eemshaven allemaal aangeleverd', is Schouwenaar optimistisch.

DHSS (Den Helder Support Service) heeft het hoofdkantoor in Den Helder. In de Eemshaven werken nu nog een handvol werknemers.

 

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer