Ministerie: hoogspanningskabels worden bovengronds

22 dec 2016Nieuws

Het ministerie van Economische Zaken gaat de hoogspanningskabels tussen de Eemshaven en Vierverlaten definitief bovengronds aanleggen.

De provincie en gemeenten Ten Boer, Zuidhorn, Bedum, Winsum, Loppersum, Delfzijl en Eemsmond hadden bezwaren tegen die plannen, omdat de kabels het landschap aantasten.
Vorige week drong de Tweede Kamer daarom aan om verschillende alternatieve routes voor de elektriciteitskabels te bekijken.

‘Geringe winst’
Die alternatieven zijn nu afgewimpeld. Volgens minister Henk Kamp is de winst van gedeeltelijk ondergronds aangelegde kabels gering. Voor hem weegt dat niet op tegen de kosten van 105 tot 135 miljoen euro.

Minder woningen
De huidige hoogspanningskabel is niet meer volgens de moderne normen. De kabel van 220 kV moet daarom worden vervangen voor een alternatief van 380 kV. De oude kabels worden gesloopt als de nieuwe er staan. Onder of bij de huidige kabels staan 66 woningen. Onder de nieuwe zijn dat er drie.

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer
Delfsail Vaartocht 2024

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer
Nieuwsbrief 03

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer