MOI Bedum opgericht: vanaf 2019 werkplekken met high tech maakplaats voor startups Wie wordt de nieuwe kantoorgenoot van Horus?

10 dec 2018Nieuws

Deze week is community MOI Bedum opgericht. Deze community gaat startups en bedrijven in Bedum en omstreken ondersteunen met huisvesting, een netwerk en kennisuitwisseling. Doel van MOI Bedum is ondernemende studenten en startende ondernemers in Noord-Groningen met elkaar in contact te brengen en een plek te bieden waar ze met elkaar kunnen ondernemen. Initiatiefnemer is Economic Board Groningen (EBG). Het bestuur van MOI Bedum bestaat uit ervaren ondernemers uit Bedum: Arjen Miedema (StabiAlert), Niek Oost (Produvar) en René Bolhuis (Horus).

 

MOI Bedum wil startende bedrijven helpen groeien. “We willen mensen bij elkaar brengen en creativiteit stimuleren,” vertelt René Bolhuis, voorzitter van de stichting. “Naast het bieden van huisvesting en ondersteuning gaan we ook events organiseren voor startups en ondernemingen uit de buurt.”

 

Werkplekken en high tech maakplaats

MOI Bedum wordt begin 2019 officieel geopend met 9 werkplekken voor startups in het pand van Horus in Bedum. “We bekijken eerst hoeveel animo er is voor deze plekken. Mocht het een succes worden dan zijn er voldoende uitbreidingsmogelijkheden,“ aldus René Bolhuis.

Meubilair, internet en koffie zijn aanwezig en de ondernemers kunnen gebruikmaken van de bedrijfskantine en vergaderruimte. MOI Bedum wordt daarnaast een maakplek waar je echte dingen kunt bouwen. Zo zijn er een draaibank en gereedschap aanwezig, een 3D printer en andere high tech apparaten.

 

MOI, werkplekken voor ondernemers in Winsum, Delfzijl en Bedum

Eerder dit jaar, in de zomer van 2018, zijn MOI Winsum en MOI Eemsdelta opgericht op initiatief van Economic Board Groningen. Meer informatie over MOI vind je op www.moi-werkplekken.nl

 

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer