MOI Winsum geopend: ruimte voor zzp’ers en startups

7 sep 2018Nieuws

In MOI Winsum kunnen ondernemers en zzp’ers vanaf vandaag terecht om te werken of om af te spreken met klanten. Economic Board Groningen (EBG) en Rabobank stellen een deel van hun kantoor in Winsum beschikbaar voor zzp’ers en startups die op zoek zijn naar een plek om te werken. Op donderdag 6 september heeft wethouder Harmannus Blok de gezamenlijke ruimte officieel geopend. Er waren ruim 70 ondernemers uit de regio aanwezig.
Werken en ontmoeten in Winsum
Sinds april is EBG gehuisvest in Winsum, aan de Geert Reindersstraat 5, waar ook de Rabobank is gevestigd. De Rabobank en EBG hebben een gezamenlijke hal met flexibele werkplekken ingericht voor zzp’ers en startups, met gratis wifi en goede koffie. Ook is er een vergaderruimte waar zij op afspraak gebruik van kunnen maken.
Feestelijke opening
Er waren ruim 70 ondernemers uit de regio aanwezig bij de officiële opening én onthulling van de naam van ondernemersruimte MOI Winsum door Harmannus Blok, wethouder van Gemeente Winsum. Daarna was er gelegenheid om de ruimte te bekijken en te netwerken tijdens een nazomerse BBQ.
Community
EBG is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied een nieuwe impuls te geven. Naast de ruimte voor ondernemers in Winsum zal EBG op diverse locaties in Noord- en Midden Groningen werkplekken voor ondernemers gaan aanbieden. Zo is in Delfzijl eerder dit jaar een startup community opgericht, waarvoor binnenkort flexibele werkplekken, kantoorunits en een vergaderruimte worden geopend. Het doel is (startende) ondernemers uit deze regio met elkaar in contact te brengen en een plek te bieden waar ze met elkaar kunnen ondernemen. Na Delfzijl is Bedum aan de beurt.
 

Bron:Economic Board Groningen (EBG)

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer
Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer