Mothers United wint eerste EBG Pitch & Go

16 jun 2017Nieuws

Mothers United is de winnaar van het eerste Pitch & Go event van de Economic Board Groningen. De jury, bestaande uit Harm Post, Xandra Groenewold en Roy Boxmeer, kende de 5.000 euro toe aan het initiatief van Jacqueline Gonzalez om in de leegstaande stationsrestauratie van Delfzijl een restaurant en cateringbedrijf te beginnen. Het publiek verdeelde 15.000 euro over de 4 deelnemers. Mothers United ging met ruim 10.000 euro terug naar Delfzijl.

Tijdens de selectiedag op 2 mei zijn uit 21 pitchers de vier beste pitchers gekozen die doorgaan naar de finale: Jacqueline Gonzalez van Mothers United, Gerande Sikkema van Beleef het Noorden, een Bed & Breakfast met uitbreidingsplannen; Wilco Stollenga van AgriFly brengt met zijn zelfgebouwde drone akkers in kaart om efficiënter gewassen te kunnen telen; Tom Steffens van DUBISTR (‘je bent er’) ontwikkelt een app voor betere afstemming tussen pakketbezorgers en bewoners.

EBG helpt ondernemers

EBG heeft het evenement en de prijs in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren hun ideeën uit te werken en ze hierbij een financiële zet in de rug te geven. Om ook de ondernemers te helpen die afvielen bij de selectiedag, heeft EBG een aantal workshops georganiseerd, bijvoorbeeld over het schrijven van een businessplan.

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer