MST komt naar de Eemshaven: 14 nieuwe banen

31 okt 2017Nieuws

Het bedrijf Modular Steel Towers (MST) gaat zich in de Eemshaven vestigen. Dit bedrijf produceert bouwpakketten voor stalen windmolenmasten.

De komst van MST naar de Eemshaven is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van drie miljoen euro en levert veertien nieuwe arbeidsplaatsen op.

 

Besparing

Met de bouwpakketten kan een volledige mast van een windmolen tot op elke hoogte worden gebouwd. Hierdoor wordt zowel de kostprijs als de bouwtijd van een windmolen een stuk minder.

 

Stevige basis

Met de komst van MST is een stevige basis gelegd om ook op langere termijn in de Eemshaven windmolenmasten te produceren. Het is de bedoeling dat MST vanaf volgend jaar juli de eerste bouwpakketten produceert.

 

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

Op donderdag 13 juni  om 08.00 uur vertrekt de Regina Andrea vanaf de drijvende steiger in Delfzijl voor een vaartocht met een aantal doelen: - netwerken met leden (ook van andere lokale businessclubs) - geld inzamelen voor de commissie Social Affairs (vrijwillige...

Lees meer
Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer