Natuur & Milieu dient in Brussel klacht in over kolencentrale Eemshaven

16 nov 2015Nieuws

 Natuur & Milieu heeft bij de Europese Commissie een klacht ingediend over de vergunningen aan de kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven.
De klacht richt zich tegen de vergunningen voor de centrale en de verruiming van de vaargeul die na de uitspraken van de Raad van State definitief zijn geworden. Deze vergunningen zijn in strijd met Europese richtlijnen, zegt de milieuorganisatie.

Schadelijke stoffen
Natuurorganisaties lopen al jaren te hoop tegen de kolencentrale, onder meer vanwege de uitstoot van stoffen die schadelijk zijn voor de natuur. De kolencentrale is bovendien niet eens nodig voor de elektriciteitsvoorziening, vinden ze.

De organisaties vinden dat de Europese Commissie de klacht moet voorleggen aan het Europese Hof van Justitie. Milieuorganisaties kunnen namelijk niet rechtstreeks naar dat hof.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer