Nieuw marketingplan voor het centrum van Delfzijl ‘Met volle kracht vooruit’

25 apr 2018Nieuws

Maandagavond is het nieuwe marketingplan ‘Met volle kracht vooruit’  gepresenteerd aan alle ondernemers en bedrijven in het centrum van Delfzijl. De ondernemers en bedrijven hebben de handen ineen geslagen om de havenstad Delfzijl samen op de kaart te zetten.

StadsMarketing Delfzijl (SMD) wil, samen met de ondernemers en bedrijven, een breder en nieuw publiek bereiken dat de activiteiten van Delfzijl, de winkelstad Delfzijl en Delfzijl vanuit toeristisch perspectief vaker gaat bezoeken. Het doel is, Delfzijl een economische stimulans te geven. SMD is met de Top van Groningen het convenant Volle Kracht Vooruit aangegaan om stappen te zetten Delfzijl als maritieme havenstad te promoten. Dat is wat Delfzijl uniek maakt: het water, de zee en de haven.

SMD wil Delfzijl positioneren als een gezellige, gastvrije, kleinschalige havenstad met een ruim aanbod aan winkels, horeca en cultuur. Bij de lancering van het marketingplan is ook het nieuwe beeldmerk, en huisstijl, gepresenteerd. Vanaf heden zal dit beeldmerk overal in Delfzijl te zien zijn. Daarnaast worden alle bedrijven en ondernemers gepresenteerd op de website www.delfzijl.groningen.nl zodat alle bezoekers aan de havenstad weten wat voor moois Delfzijl te bieden heeft.

Wethouder Jan Menninga, heeft namens de gemeente Delfzijl gesproken. De gemeente Delfzijl is zeer enthousiast over het marketingplan en Menninga heeft de aanwezigen ook gevraagd om mee te bewegen. ‘Samen staan we sterk en kunnen we van het prachtige Delfzijl een hele mooie havenstad maken, is het credo.

De nieuwe bezorgservice voor Delfzijl is ook gepresenteerd. De nieuwe ‘maritieme’ bus geeft de mogelijkheid om aankopen in het centrum van Delfzijl thuis te laten bezorgen. Door middel van goed opgeleide bezorgers met een achterstand op de arbeidsmarkt zal deze dienst vanaf mei in het leven worden geroepen.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer