Nieuw stadsstrand Delfzijl krijgt voorzichtig vorm

19 jul 2018Nieuws

Nu is het nog een enorme bak basaltsteen, maar vanaf zomer 2020 kan heel Delfzijl er zonnebaden.

 

Het werk aan het nieuwe stadsstrand in de havenstad is in volle gang. De nieuwe zeedijk ligt er al, een stuk hoger en ook veel verder landinwaarts dan de oude zodat er plek ontstaat voor bijna 2,5 hectare strand. Deze week begon aannemer Ommelanderdiek met het ontmantelen van de oude dijk. In de bocht die de nieuwe dijk maakt tussen Eemshotel en de Delfzijlster haven is basalt-breuksteen gestort waarop straks het zand wordt opgespoten.

Eind dit jaar draagt waterschap Noorderzijlvest het gebied over aan de gemeente, het eerste stukje van de zeedijkverhoging tussen Delfzijl en Eemshaven dat klaar is. De gemeente heeft nog zeker heel volgend nodig om het strand in te richten en een nieuwe boulevard aan te leggen met een nieuwe brugverbinding naar het stadscentrum. Vanaf zomer 2020 zijn de basgasten welkom.

Klik hier voor een impressie van het nieuwe stadsstrand.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer