Nieuw zonnepark Eemshaven gaat stroom 8000 voor huishoudens leveren

17 dec 2020Nieuws

Het nieuwe zonnepark in Eemshaven levert in het derde kwartaal van 2021 voor het eerst groene stroom. De bouwwerkzaamheden staan op het punt van beginnen

Op een negentien hectare groot terrein in Eemshaven wordt begin 2021 begonnen met de bouw van zonnepark Vopak Solar Park Eemshaven. Dit zonnepark krijgt een capaciteit van circa 25 megawatt. Dat staat gelijk aan het gemiddelde verbruik van ongeveer achtduizend Nederlandse huishoudens.

Het zonnepark wordt rondom het terrein van Vopak Terminal Eemshaven gerealiseerd. De subsidie- en vergunningstrajecten en de financiering zijn succesvol afgerond.

Volgens de huidige planning wordt in het derde kwartaal van 2021 de eerste groene stroom aan het elektriciteitsnet geleverd.

Vopak Solar Park Eemshaven is een joint venture met de partijen Groningen Seaports, Vopak en fondsen beheerd door Whitehelm Capital. In februari 2019 werden de eerste plannen rondom dit zonnepark aangekondigd.

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer