Nieuwe dienstverlener in Delfzijl en Eemshaven

26 jan 2018Nieuws

Vanaf 15 januari is er een nieuwe dienstverlener actief in de Groninger zeehavens: sleepbedrijf Port Towage Groningen (PTG). Daarmee komt het aantal sleepbedrijven in de haven van Delfzijl en de Eemshaven op drie. Wagenborg Sleepdienst BV en Int. Sleepdienst v/h F. Bijma zijn al jarenlang actief in beide havens en Port Towage Groningen, onderdeel van Iskes Towage & Salvage BV, wil er nu eveneens een moderne sleepdienst ontwikkelen. Met de uitbreiding van de activiteiten in de havens neemt de vraag naar sleepdiensten ook toe.

Het nieuwe sleepbedrijf speelt in op die groei en ziet goede mogelijkheden voor een succesvolle sleepdienst in Delfzijl en de Eemshaven. Port Towage Groningen beschikt over moderne en krachtige sleepboten, die in staat zijn om ook de 14 meter diep liggende Panamax schepen te behandelen. Vanuit haar standplaats Eemshaven heeft het bedrijf standaard twee sleepboten beschikbaar en eventueel meerdere op afroep. De nieuwe sleper ‘de Lynx’, gebouwd bij Damen Shipyards, heeft er inmiddels samen met sleepboot ‘de Mars’ een vaste ligplaats.

Iskes Towage & Salvage
Iskes Towage & Salvage is een familiebedrijf, dat al sinds 1928 operationeel is. Iskes is actief in de havens van Amsterdam en Rotterdam in Nederland, Lübeck in Duitsland, in het fjordengebied in Zweden en Denemarken, Lissabon in Portugal en op Aruba in de  Caribbean als ook in Frans-Guyana in Latijns-Amerika. Daarnaast biedt het sleepbedrijf haar diensten aan in de offshore sector. Iskes beschikt over een vloot van meer dan 20 sleepboten.

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer