Nieuwe directeur voor Centrum Veilig Wonen: Geeke Feiter

19 dec 2017Nieuws

De 46-jarige Geeke Feiter-van Heuvelen volgt Peter Kruyt op als directeur van het Centrum Veilig Wonen (CVW) in Appingedam.

Kruyt nam maandag afscheid van het CVW.

Particuliere schade

De nieuwe algemeen directeur van CVW heeft Bouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit van Delft. Na haar studie ging ze bij de ING Groep aan de slag, waar ze diverse bestuurlijke en strategische functies bekleedde.

Haar meest recente functie was directeur Particulieren Schade op de afdeling Schade & Inkomen bij Nationale-Nederlanden, die ze vanaf april 015 bekleedde. Ze was daarin 'verantwoordelijk voor het Retail Schade bedrijf; 1,4 miljoen particuliere klanten en 300 medewerkers voor Nationale-Nederlanden en ING in Nederland en België', schrijft ze op haar LinkedIN-profiel.

Verschuivende rol

Geeke Feiter komt bij CVW op het moment dat de rol van het bedrijf verschuift. Voorheen inspecteerde het CVW én nam ze een besluit hoe er versterkt moest worden. In de toekomst neemt de Nationaal Coördinator Groningen de beslissing en wordt het CVW meer een uitvoerder.

De NAM moet ervoor zorgen dat het CVW haar taken kan uitvoeren. De NAM is aansprakelijk voor de kosten van versterking van gebouwen en alles daar omheen, zoals het faciliteren van wisselwoningen. Voor schadeafhandeling geldt dat CVW de registratie en opname van schademeldingen verzorgt die na 31 maart 2017 zijn gedaan.

Niet aan de leiband

Dick Kleijer van de Groninger Bodem Beweging zei al eerder blij te zijn met het opstappen van Kruyt als directeur. 'Het CVW heeft een directeur nodig die niet aan de leiband van de NAM loopt. Kuyt heeft niet waargemaakt wat we gehoopt hadden: een onafhankelijk CVW dat los van de NAM schade-afhandeling zou doen.'

Vorige week nog protesteerde hij als een van de actievoerders bij het CVW, omdat het bedrijf vorig jaar een winst boekte van 2,4 miljoen euro.

Eerder vertrek

In september vertrok ook de directeur Bouwkundig Versterken bij het Centrum Veilig Wonen.

 

Bron: RTVNoord

Meer nieuws in deze categorie

13 december Nederland – Japan innovatieforum

13 december Nederland – Japan innovatieforum

Woensdag 13 december komt een delegatie van Japanse chemiebedrijven op bezoek in Delfzijl. In de middag organiseren we samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Chemport Europe en NVNOM een Nederland - Japan Innovatie Forum. Het Nederland - Japan...

Lees meer
Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

In de Eemsdeltahal in Delfzijl vond op zaterdag 11 november jl. de netwerkbijeenkomst plaats over ‘De economie van Noorden” en het belang van ondernemers daarbij. Op het podium waren Micky Adriaansens (demissionair minister van Economie en Klimaat), Roelien Kamminga...

Lees meer
IJzeren toekomst gloort voor PMC

IJzeren toekomst gloort voor PMC

Op de plek van schrootverwerker Purified Metal Company (PMC) en Aldel in Farmsum moet een keten van bedrijven komen die op basis van ijzerpoeder volledig circulaire energie kan leveren. De initiatiefnemers, Iron+, hebben vrijdag een bod neergelegd bij de curator van...

Lees meer