Nieuwe drijvende steiger voor haven Delfzijl

11 jul 2017Nieuws

Groningen Seaports, de havenbeheerder van Delfzijl en de Eemshaven is voornemens om de drijvende steiger in de Handelshaven in Delfzijl te vervangen.  Dat betekent dat er gedurende die periode minder ligplaatsen zijn voor de scheepvaart en gebruikers.

Om niet in één 1 keer alle ligplaatsen weg te nemen tijdens de vernieuwing, zal het in twee gedeeltes gedaan worden.

De eerste fase begint op maandag 17 juli (week 29) waarbij nog een groot gedeelte van de steiger gebruikt kan worden voor een ligplaats.

Op vrijdag 21 juli zullen de nutsvoorzieningen afgekoppeld worden. Op 25 juli (week 30) zal het eerste gedeelte ( oploop steiger en korte kant en gedeelte lange zijde) losgekoppeld worden. Het resterende deel van de lange kant is dan via de oploop van de jachthaven te bereiken

Er zal dan daar geen nutsvoorziening meer zijn.

De tweede fase start in vanaf 14 augustus (week 33)  en dan is het eerste gedeelte klaar.

Dit betekent dat er een periode van een maand  is waarin er minder capaciteit dan gebruikelijk beschikbaar is aan de ligplaatsen aan de drijvende steiger.

In die periode wordt er aan de gebruikers medewerking gevraagd en dat kan ook betekenen dat er een alternatieve ligplaats kan worden aangeboden in Farmsum of in de Eemshaven, waarbij wij natuurlijk alles in het werk stellen om het zo kort en gebruik vriendelijk te houden.

 

Meer nieuws in deze categorie