Nieuwe fabrieken Chemiepark

21 dec 2022Nieuws

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op.

Het bedrijf BioBTX wil in haar nieuwe fabriek van lastig te recyclen plastic afval verwerken tot grondstof voor nieuwe plastic materialen. Het gaat dan vooral om plastics met BTX, wat staat voor de moleculen Benzeen, Tolueen en Xyleen die nu vooral van fossiele grondstoffen worden gefabriceerd.

Door deze plastics niet te verbranden, maar chemisch te recyclen is in de toekomst minder aardolie nodig en wordt een stap gezet naar een meer circulaire keten. “Deze prachtige Groningse uitvinding is weer een schakel in de ketting van een circulaire economie. Echt een aanwinst voor ons cluster”, aldus Frans Alting, directeur van SBE.

 

Bron: SBE

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt  naar DelfSail 2024!

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt naar DelfSail 2024!

DelfSail heeft opnieuw een aantal bijzondere tall ships weten vast te leggen. Daaronder Guayas uit Ecuador. Met haar gigantische vlag trekt het schip alle aandacht naar zich toe, in de felle nationale kleuren van Ecuador en met haar de bemanning op de ra’s. Volgens...

Lees meer