Nieuwe fabrieken Chemiepark

21 dec 2022Nieuws

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op.

Het bedrijf BioBTX wil in haar nieuwe fabriek van lastig te recyclen plastic afval verwerken tot grondstof voor nieuwe plastic materialen. Het gaat dan vooral om plastics met BTX, wat staat voor de moleculen Benzeen, Tolueen en Xyleen die nu vooral van fossiele grondstoffen worden gefabriceerd.

Door deze plastics niet te verbranden, maar chemisch te recyclen is in de toekomst minder aardolie nodig en wordt een stap gezet naar een meer circulaire keten. “Deze prachtige Groningse uitvinding is weer een schakel in de ketting van een circulaire economie. Echt een aanwinst voor ons cluster”, aldus Frans Alting, directeur van SBE.

 

Bron: SBE

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer