Nieuwe fabrieken Chemiepark

21 dec 2022Nieuws

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op.

Het bedrijf BioBTX wil in haar nieuwe fabriek van lastig te recyclen plastic afval verwerken tot grondstof voor nieuwe plastic materialen. Het gaat dan vooral om plastics met BTX, wat staat voor de moleculen Benzeen, Tolueen en Xyleen die nu vooral van fossiele grondstoffen worden gefabriceerd.

Door deze plastics niet te verbranden, maar chemisch te recyclen is in de toekomst minder aardolie nodig en wordt een stap gezet naar een meer circulaire keten. “Deze prachtige Groningse uitvinding is weer een schakel in de ketting van een circulaire economie. Echt een aanwinst voor ons cluster”, aldus Frans Alting, directeur van SBE.

 

Bron: SBE

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer