NortH2 verwelkomt Eneco en OCI als samenwerkingspartners

31 mrt 2022Nieuws

Vanuit haar One Planet-strategie heeft energiebedrijf Eneco besloten als investment partner toe te treden tot NortH2. Eneco wil zo een belangrijke bijdrage leveren aan de projectambitie om de groene waterstofmarkt snel en ketenbreed te ontwikkelen. Het vergroenen van de industrieclusters in Noordwest-Europa middels groene waterstof is hierin een belangrijk speerpunt.

Dat het internationale concern OCI tegelijkertijd concrete plannen ontwikkelt om samen met NortH2 de eerste geïntegreerde groene ammonia- en methanol-waardeketen te introduceren in haar Nederlandse fabrieken, toont de serieuze industriële vraag naar grootschalige groene waterstof. Beide samenwerkingsverbanden onderstrepen de noodzaak om snel verdere stappen te zetten richting integrale ontwikkeling van de hele groene waterstofketen. 

“We zijn erg blij met het toetreden van Eneco én met de groene waterstofstrategie van een grote speler als OCI. Deze samenwerkingen onderstrepen de conclusies uit onze haalbaarheidsstudie dat er een grote vraag is bij de industrie naar een stabiel aanbod aan groene waterstof en dat de ketenaanpak nodig is om tot zo’n grootschalig aanbod te komen. Samen met Eneco willen we blijven investeren om onze bijdrage te leveren aan een duurzame economie en het behalen van de klimaatdoelen.”, aldus Erik Mobach, project lead van NortH2.  

Lees ook de bijbehorende persberichten van Eneco en OCI. 

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer