Norwegian Escape al in de Eemshaven

19 sep 2015Nieuws

 Het cruiseschip Norwegian Escape ligt sinds zaterdagmorgen in de Eemshaven.

De overtocht van Papenburg naar de Noord-Groninger haven is zonder problemen verlopen en sneller gegaan dan gepland. Het 326 meter lange schip vertrok vrijdagmiddag omstreeks half twee uit Papenburg.

Om ongeveer vier uur zaterdagochtend arriveerde het bij het Emssperwerk bij Gandersum.

Nadat het water het juiste peil had bereikt kon het Emssperwerk geopend worden en koers worden gezet naar de Eemshaven.

Het schip lag als sinds 15 augustus aan de kade van de Meyer Werft. Het reuzenschip telt achttien etages, heeft een theater met ruim achthonderd plaatsen en vijftien restaurants. Ook zijn er acht bars en een bioscoop aan boord.

Er is voor 4200 passagiers plaats en er zijn 1700 crewleden aan boord.

In de Eemshaven blijft het schip tot eind volgende week liggen. De reddingsboten worden aan het schip bevestigd en er wordt brandstof getankt. Ook wordt er drinkwater aan boord gebracht.

Halverwege oktober wordt het schip aan de Amerikaanse reder Norwegian Cruise Line overgedragen. Eind oktober vindt in Hamburg een eerste officiële plaats.

 

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer