Offshore basis Siemens Eemshaven opgeleverd

20 okt 2016Nieuws

Binnen zes maanden Is de bouw van de offshore servicebasis voor Ems Maritime Offshore (EMO) in Eemshaven afgerond.

Projectleider Jan-Gerd Huiges van hoofdaannemer Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam heeft het gebouw onlangs officieel aan EMO opgeleverd.

Het gebouw wordt voortaan door EMO en Siemens Nederland N.V. gedeeld. Opdrachtgever Siemens heeft met EMO een langdurige overeenkomst gesloten voor de bouw en exploitatie van een servicegebouw. Daarvoor heeft EMO 3500 vierkante meter aan de Beatrixhaven versterkt en bebouwd.

De service-hub bestaat uit een 600 vierkante meter grote loods en een kantoorgedeelte met een oppervlak van 500 vierkante meter. Deze hub biedt alle voorzieningen die een offshore servicebasis nodig heeft. Naast de klassieke kantoor- en vergaderruimtes zijn er kleedkamers, douches, verblijfsruimten en een droogruimte voor de monteurspakken.

Siemens levert en installeert 150 windenergie-installaties voor het Nederlandse windpark GEMINI. Daarnaast kregen zij vorig jaar de opdracht om de komende 15 jaar de operationele en onderhoudswerkzaamheden te verzorgen. Om de werkzaamheden goed uit te voeren was Siemens op zoek naar een passende locatie. Die is nu in de Eemshaven bij EMO gevonden. “Met EMO hebben we een partner gevonden die onze individuele wensen naar een perfect logistiek concept heeft vertaald”, vertelt Siemens Facility-Manager Gerard van Rijn.

EMO zelf is al sinds 2015 in Eemshaven actief. Naast de uitbating van een drijvende steiger met een lengte van 2 maal 150 meter worden van hieruit ook de vaarten van hun vervoersschepen voor bemanningen gecoördineerd. EMO-directeur Knut Gerdes is duidelijk tevreden: “Met de nieuwe offshore servicebasis kunnen we bewijzen dat we ook op het gebied van havenlogistiek een verstandige keuze zijn.”

De terminal van EMO Nederland beschikt over een directe toegang tot het water en biedt verschillende toepassingsmogelijkheden. De hal en de kantoorvleugel worden gedeeltelijk aan Siemens verhuurd, zodat dienstverlening aan andere klanten te allen tijde mogelijk is. EMO heeft ongeveer 1,3 miljoen euro in het project geïnvesteerd.

oktober-2016-2 oktober-2016-1

 

 

 

 

 

 

Bron: Eemsbode.nl

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer