Onderzoek spoor Eemshaven vier maal duurder dan reparatie

25 okt 2016Nieuws

Het onderzoek om de aan te leggen spoorlijn Roodeschool-Eemshaven aardbevingsbestendig te maken is vier keer duurder dan de benodigde maatregel.

Dat blijkt uit een brief van de provincie aan minister Henk Kamp van Economische Zaken. Het onderzoek, dat ProRail met de Nam uitvoerde, kostte bijna 50.000 euro. Het aardbevingsbestendig maken van de spoorlijn kost slechts 12.000 euro. Volgens ProRail volstaat het om zogeheten geotextiel onder de spoorbaan aan te brengen.

De spoorverbinding tussen Roodeschool en de Eemshaven moet in april 2018 klaar zijn. In de Eemshaven wordt een station gerealiseerd nabij de terminal van AG Ems die een veerverbinding met het Duitse eiland Borkum onderhoudt.

Omdat over aardbevingsbestendig bouwen bij het spoor door de overheden en de Nam nog geen sluitende afspraken zijn gemaakt, wil de provincie dat het ministerie van Economische Zaken voor de kosten opdraait. Het ministerie kan het geld vervolgens weer op de Nam verhalen.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer