Van Oord verwerft opdracht bouw Duits windmolenpark

19 aug 2017Nieuws

Maritiem aannemer Van Oord heeft opdracht gekregen voor de aanleg van een windmolenpark in de Duits Bocht, 95 kilometer ten noordwesten van het Duitse Waddeneiland Borkum.

Het windmolenpark bestaat uit 31 windturbines en kan na voltooiing zo’n 178.000 huishoudens van groene stroom voorzien. 

Exacte financiële details verstrekt het bedrijf niet, maar aan Het Financieele Dagblad (FD) laat Van Oord zaterdag weten dat de opdracht goed is voor "enkele honderden miljoenen".

De werkzaamheden van Van Oord bestaan uit het ontwerp, de engineering, inkoop, bouw en installatie van de funderingen, de verbindingskabels en het offshore-hoogspanningsstation. Ook het transport van de windturbines wordt door de onderneming verzorgd.

De planning is dat de werkzaamheden in de tweede helft van 2018 beginnen. Eind 2019 moet het windpark operationeel zijn.

 

Bron: Nu.nl

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer