Open Dag Eemshaven 23 juni: spectaculaire toevoeging

22 jun 2018Nieuws

In de afgelopen dagen hebben zich nog spontaan enkele nieuwkomers gemeld om mee te draaien in het programma van de Open Dag a.s. zaterdag van 10 tot 17 uur in de Eemshaven.

Kabellegger Nexus van Van Oord
Een spectaculaire aanwinst voor de Open Dag is de kabelleger Nexus van aannemingsbedrijf Van Oord. De Nexus is al jarenlang een regelmatige bezoeker in de haven en is onder andere ingezet voor de aanleg van het grootste windpark van Nederland, Gemini. Momenteel voert de kabellegger werkzaamheden uit voor het windpark Borkum Riffgrund II. De Nexus ligt afgemeerd aan de Beatrixkade bij Wijnne Barends.

RWE toont bouw losinstallatie voor biomassa 

Energiebedrijf RWE heeft aangegeven graag onderdeel te zijn van busroute 3 (Nijlicht -Energy park – Nijlicht). De bus zal over hun terrein rijden en een medewerker van RWE stapt aan boord om de inzittenden met name te informeren over de werkzaamheden op de oostkade, waar momenteel een losinstallatie voor biomassa gebouwd wordt.

Imposante windturbineonderdelen bij Orange Blue Terminals  

Net als in 2015 stelt Orange Blue Terminals haar locatie beschikbaar om de immense windturbineonderdelen voor de windparken Merkur Offshore en Hohe See van dichtbij te bekijken. Op het terrein wordt een route uitgezet en vanuit de bus ervaart u de kolossale  dimensies van de funderingspalen, verbindingsstukken, torenstukken, gondels en rotorbladen pas echt!

Het volledige programma is te zien in de bijlage en op  https://www.groningen-seaports.com/open-dag-eemshaven/

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer
Delfsail Vaartocht 2024

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer
Nieuwsbrief 03

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer