Overname DGR Delfzijl

25 jul 2016Nieuws

De glycerinefabriek DGR op het chemiepark in Delfzijl is overgenomen door de Musim Mas Group. Het verkoopbedrag is niet bekendgemaakt.

De Dutch Glycerine Refinery (DGR) ontstond in 2014 als afsplitsing van methanolproducent BioMCN. De fabriek is verreweg de grootste glycerineraffinaderij gevestigd op één enkele locatie in de wereld. Volgens de Musim Mas Group is de aankoop in Delfzijl ‘in lijn met de investeringsstrategie’ van het bedrijf. Ook geeft de glycerinefabriek ‘een ideale toegang tot de Europese markten via weg, spoor, binnenvaart en zee’.

De Musim Mas Group is van oorsprong een Indonesisch bedrijf met 28.500 medewerkers. De onderneming is in dertien landen in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika actief. Het bedrijf heeft onder meer een plant in Terneuzen.

Bron: Eemsdeltakringen

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer