Overname DGR Delfzijl

25 jul 2016Nieuws

De glycerinefabriek DGR op het chemiepark in Delfzijl is overgenomen door de Musim Mas Group. Het verkoopbedrag is niet bekendgemaakt.

De Dutch Glycerine Refinery (DGR) ontstond in 2014 als afsplitsing van methanolproducent BioMCN. De fabriek is verreweg de grootste glycerineraffinaderij gevestigd op één enkele locatie in de wereld. Volgens de Musim Mas Group is de aankoop in Delfzijl ‘in lijn met de investeringsstrategie’ van het bedrijf. Ook geeft de glycerinefabriek ‘een ideale toegang tot de Europese markten via weg, spoor, binnenvaart en zee’.

De Musim Mas Group is van oorsprong een Indonesisch bedrijf met 28.500 medewerkers. De onderneming is in dertien landen in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika actief. Het bedrijf heeft onder meer een plant in Terneuzen.

Bron: Eemsdeltakringen

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer