OWIC lanceert een servicepunt voor elektriciteitskabels in Eemshaven

14 jun 2021Nieuws

Het Offshore Wind Innovation Centre (OWIC) heeft een innovatief plan gelanceerd waarin een servicecentrum voor elektriciteitskabels wordt geopend in de Eemshaven:Cable Centre Eemshaven (CCE).

CCE biedt specialistische opleidingen en trainingen op het gebied van installatie, onderhouden reparatie van elektriciteitskabels. Servicebedrijven binnen de elektriciteits0414sectorkunnen CCE ook gebruiken voor hun transport, opslag, testing en onderhoudsbehoeften. De aan CCE gelieerde bedrijven zijn allemaal gevestigd in of vlakbij de Eemshaven en bieden een gevarieerd pakket aan diensten. CCE richt zich op alle aspecten van het installatie en onderhoudsproces, zowel op het land als op zee (offshore).

Vier OWIC-partners zijn de aanjagers van het CCE-initiatief: WIND Cable Services, DHSS, Hulst Innovation Cable Equipment (HICE) en Lubbers Logistics Group. Deze bedrijven hebben elkaar gevonden vanwege hun specialisme en jarenlange samenwerking binnen de offshore-industrie.

Door de aanwezige kennis en ervaring te bundelen en de elektriciteitssector een compleet dienstenpakket te bieden, kan CCE een grote toegevoegde waarde hebben voor elk kabelproject. Deze projecten starten vaak door de mogelijkheden te onderzoeken en de voor- en nadelen af te wegen. CCE ondersteunt bedrijven in dit proces en biedt zowel praktische als innovatieve oplossingen.

‘Bedrijven die op zoek zijn naar (project-) ondersteuning voor kabeldiensten kunnen een onafhankelijke benadering verwachten waarin de behoeften van de klant door CCE centraal gezet worden. Het betekent dat alle beschikbare services en bedrijven in Eemshaven overwogen worden om de beste oplossing voor de klant te vinden’, aldus de initiatiefnemers.

Het initiatief wordt ondersteund door havenbeheerder Groningen Seaports en regionale opleidingscentra, waaronder het Noorderpoort.De opleidingscentra zullen een specifieke opleidingen training ontwikkelen voor kabeltechnici. Het theoriegedeelte van deze opleiding zal in het Nijlicht-gebouw gehouden worden;het kenniscentrum van de Eemshaven. De praktijktrainingen en examens zullen georganiseerd worden op of nabij de locaties van de OWIC-partners.

Voor een compleet overzicht van de OWIC-leden, ga dan naar: www.tcnn.nl/innovatieprogramma-s/overzicht/owic

De ontwikkeling van een theoretische en praktische trainingslocatie in de Eemshaven moet uiteindelijk werkgelegenheid bieden aan mensen uit de directe omgeving. Met volledige focus op de komende projecten, de benodigde diensten en de doelstellingen uit het klimaatakkoord, zorgt dit initiatief voor meer technisch geschoold personeel waar alle bedrijven in de Eemshaven van moeten profiteren.

Voor meer informatie, kijk dan op www.cablecentre-eemshaven.com

Meer nieuws in deze categorie

Ondernemers gezocht!

Ondernemers gezocht!

Ondernemers gezocht! Wij zoeken ondernemers die willen groeien, innoveren, verduurzamen of digitaliseren. Ondernemers met vragen over bedrijfsvoering, financieringen of regelingen. En we zoeken ook ondernemers die op zoek zijn naar andere ondernemers. Ben jij een van...

Lees meer
Opening van DronePort Eemshaven

Opening van DronePort Eemshaven

Volop activiteit in de Eemshaven een van de belangrijkste offshore windhavens van Noordwest-Europa! Gisteren was de officiële opening van DronePort Eemshaven, een initiatief van OWIC, Ems Maritime Offshore (EMO) en Groningen Seaports. De luchthaven voor de drones is...

Lees meer
Nieuwsbrief 06

Nieuwsbrief 06

Na een lange periode zonder de mogelijkheid tot fysiek netwerken hebben we de afgelopen weken eindelijk de eerste twee fysieke bijeenkomsten in 2021 kunnen houden. Deze bijeenkomsten zijn goed bezocht en de positieve reacties laten zien dat we er enorm aan toe waren...

Lees meer