PMF Mechanical neemt Blancke in Zandpol over

5 jan 2016Nieuws

PMF Mechanical met vestigingen in Uithuizen, Delfzijl en Zuidbroek heeft overeenstemming bereikt met curator Jeroen Reiziger (Trip Advocaten te Assen) over de overname van Blancke Metaal in Zandpol. PMF verwacht met de overname haar positie in de Oostelijke regio  te versterken. De locatie naast DSM Resins, de industrie rond Emmen en het naburige olieveld Schoonebeek is voor PMF een belangrijke overweging geweest.

 

Blancke was vooral sterk in apparatenbouw, mechanische revisies en onderhoud en nieuwbouwprojecten voor de (petro)chemie, olie en gas en andere procesindustrieën. Er worden naar verwachting 30 medewerkers overgenomen. De activiteiten worden ondergebracht in PMF Industrial Services BV en er wordt doorgestart op de bestaande locatie in Zandpol bij Emmen.

PMF Mechanical  is actief in de Olie&Gas, Off-shore en (Petro)Chemie, Food, Feed en Base Metals. Daarnaast doet het bedrijf projecten in de Infra- en Bouwsector. Sinds de oprichting in 1970 is het bedrijf autonoom gegroeid en heeft het diverse bedrijven en activiteiten overgenomen waarbij DJK Zuidbroek, Bozo Trappenbouw een deel van Veenstra Glazenborg en Noordhof Hellum de meest recente zijn.  Momenteel biedt PMF Mechanical werk aan ruim 190 medewerkers.

Henk Slik, directeur van PMF Mechanical laat weten erg content te zijn met de overname welke op de valreep van 2015 door het akkoord met curator Reiziger bereikt is. “Het is al met al best snel gegaan en we hopen nu een einde gemaakt te hebben aan de onzekere situatie voor het personeel en de opdrachtgevers”.  Het verloop van de samenwerking met de opdrachtgevers van Blancke laat zich moeilijk voorspellen maar we zullen er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen” aldus Slik.

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie