Promotiedagen: Maintenance Port scharnier voor bedrijven in Eemsdelta

10 nov 2020Nieuws

Met het nieuwe label Maintenance Port wil Groningen Seaports nadrukkelijk een scharnierfunctie vervullen tussen grote en middelgrote bedrijven in het gebied.

Directeur Cas König van Seaports hield het label dinsdag ten doop tijdens de Promotiedagen Live.

Volop kansen voor bedrijven

Er liggen, zo zegt König, voor bestaande, maar ook nieuwe bedrijven volop kansen om zich te ontwikkelen op de bedrijventerreinen rond de havens. Ook in het leveren van goederen en diensten aan grote bedrijven.

Bedrijven die actief zijn op bijvoorbeeld het gebied van data, energie, chemie en offshore wind. ,,Misschien is het voor de bedrijven onderling niet altijd even duidelijk waar of bij wie ze moeten zijn. Maintenance Port kan erin een rol spelen, want wij kunnen met een telefoontje het contact tot stand brengen.’’

Maintenance Port is feitelijk de vervanger van het label Eemsdelta, het verband waarin het havenbedrijf met bedrijven en gemeenten in het gebied samen werkte. Vanwege de komst van de nieuwe gemeente Eemsdelta is die naam niet meer te handhaven.

Meer bedrijvigheid

Naast Energyport, Chemport, Dataport is er daarom nu ook Maintenance Port. Een vehikel waarmee het havenbedrijf dus ook nieuwe bedrijvigheid richting de havens hoopt te halen.

König: ,,Wat mij betreft beginnen onze bedrijventerreinen al bij Fivelpoort in Appingedam. Als je me vraagt waar we over vijf jaar met Maintenance Port willen staan zeg ik dat ik hoop dat de bedrijventerrein vol staan met bedrijven die leveren aan de industrie.’’

Aanleg Lelylijn

Vanwege de coronamaatregelen was Promotiedagen voor het eerst in de geschiedenis online. De burgemeesters Marco Out (Assen) en Koen Schuiling (Groningen), beiden voorzitters van een Veiligheidsregio, openden het evenement.

Om de economie straks uit de coronacrisis te halen, pleit Schuiling ervoor versneld in te zetten op zaken als de energietransitie, gezond ouder worden en klimaatadaptatie. De aanleg van de Lelylijn past daar volgens hem naadloos in.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie