Provincie betaalt mee aan uitkijktoren Eemshaven

22 feb 2016Nieuws

De provincie Groningen gaat 50.000 euro meebetalen aan de negen meter hoge uitkijktoren die in de Eemshaven moet komen. Deze zogenoemde Groene Poort-toren verrijst aan op de dijk aan de westkant van de haven, naast restaurant Wrakkietaria en langs twee fietsroutes.

Bezoekers kunnen als alles volgens plan verloopt dit najaar uitkijken over de bedrijvigheid in de Eemshaven, het weidse wad en het achterliggende Hogeland. Ook is het eiland Borkum te zien. Op de toren, die wordt gebouw in de vorm van een poort, komen verrekijkers en een landkaart van het gebied. Het moet een toeristische trekpleister bij de Waddenzee worden.

De uitkijkpost is een initiatief van stichting WattArt uit Usquert. De gemeente Eemsmond meldde onlangs 30.000 euro bij te willen dragen aan de bouw.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer