‘Provincie Groningen, Nationaal Programma Groningen en Economic Board Groningen geven impuls aan vrijetijdseconomie’

8 jun 2022Nieuws

Groningen als bewuste bestemming. Dit is het streven dat het nieuwe project Vrijetijdseconomie heeft geformuleerd. De provincie Groningen en Nationaal Programma Groningen dragen beide €325.000 bij aan het project dat wordt uitgevoerd door Economic Board Groningen.

Het project is op 1 juni gestart met het doel om het ondernemerschap in de vrijetijdssector te versterken.

Het project ‘Groningen als Bewuste Bestemming impuls Vrijetijdseconomie & Gebiedsontwikkeling´ gaat ondernemers in de vrijetijdssector ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling. Zo worden aantrekkelijke bestemmingen gecreëerd met een samenhangend aanbod en herkenbare identiteit.

Programmateam Economic Board Groningen

De uitvoeringsorganisatie Economic Board Groningen voert het project vanaf 1 juni uit. Het projectteam bestaat uit programmamanager Michelle Moret, vrijetijdsmakelaar Jenz Verbogt en projectbegeleider Christa Assink. De vrijetijdsmakelaar gaat ondernemers helpen bij het ontwikkelen van toeristische en recreatieve activiteiten en arrangementen in onze provincie.

De provincie ziet kansen voor de Groningse vrijetijdseconomie. Gedeputeerde Mirjam Wulfse: “We weten dat Groningen steeds meer wordt gezien als een aantrekkelijke bestemming door bezoekers met bovengemiddelde interesse voor de combinatie van cultuur, erfgoed en bijzondere landschappen. De Groninger ondernemers in de vrijetijdssector spelen hierbij een belangrijke rol. Met de komst van het team van de vrijetijdsmakelaar kunnen we zorgen dat Groningen in 2030 een belangrijke toeristische bestemming wordt.”

Akke Groenewoud, bestuurder Economic Board Groningen: “De vrijetijdsmakelaar legt verbindingen en bemiddelt tussen ondernemers, organisaties, het onderwijs en financieringsmogelijkheden. Doel is om recreatie en toerisme in onze provincie een impuls te geven en ondernemerschap te stimuleren. Dit heeft een positief effect op de leefbaarheid en brede welvaart in Groningen.”

Duurzame samenwerking

Provincie Groningen en Economic Board Groningen zien uit naar de constructieve, duurzame samenwerking om de vrijetijdseconomie een blijvende stimulans te geven. Ze roepen ondernemers uit de vrijetijdssector in Groningen dan ook op om actief te participeren in dit laagdrempelige, energieke programma om de provincie Groningen als aantrekkelijke vrijetijdsbestemming te bestendigen.

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer
De kolencentrale Eemshaven kan harder, maar niet meteen

De kolencentrale Eemshaven kan harder, maar niet meteen

Eerst moeten er meer kolen worden ingekocht, zegt eigenaar RWE. 'Het is geen kwestie van even een schakelaar omdraaien' Het kost een paar maanden om de RWE-kolencentrale in de Eemshaven weer flink harder te laten draaien. Nu gebruikt die maar een klein deel van de...

Lees meer