‘Provincie Groningen, Nationaal Programma Groningen en Economic Board Groningen geven impuls aan vrijetijdseconomie’

8 jun 2022Nieuws

Groningen als bewuste bestemming. Dit is het streven dat het nieuwe project Vrijetijdseconomie heeft geformuleerd. De provincie Groningen en Nationaal Programma Groningen dragen beide €325.000 bij aan het project dat wordt uitgevoerd door Economic Board Groningen.

Het project is op 1 juni gestart met het doel om het ondernemerschap in de vrijetijdssector te versterken.

Het project ‘Groningen als Bewuste Bestemming impuls Vrijetijdseconomie & Gebiedsontwikkeling´ gaat ondernemers in de vrijetijdssector ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling. Zo worden aantrekkelijke bestemmingen gecreëerd met een samenhangend aanbod en herkenbare identiteit.

Programmateam Economic Board Groningen

De uitvoeringsorganisatie Economic Board Groningen voert het project vanaf 1 juni uit. Het projectteam bestaat uit programmamanager Michelle Moret, vrijetijdsmakelaar Jenz Verbogt en projectbegeleider Christa Assink. De vrijetijdsmakelaar gaat ondernemers helpen bij het ontwikkelen van toeristische en recreatieve activiteiten en arrangementen in onze provincie.

De provincie ziet kansen voor de Groningse vrijetijdseconomie. Gedeputeerde Mirjam Wulfse: “We weten dat Groningen steeds meer wordt gezien als een aantrekkelijke bestemming door bezoekers met bovengemiddelde interesse voor de combinatie van cultuur, erfgoed en bijzondere landschappen. De Groninger ondernemers in de vrijetijdssector spelen hierbij een belangrijke rol. Met de komst van het team van de vrijetijdsmakelaar kunnen we zorgen dat Groningen in 2030 een belangrijke toeristische bestemming wordt.”

Akke Groenewoud, bestuurder Economic Board Groningen: “De vrijetijdsmakelaar legt verbindingen en bemiddelt tussen ondernemers, organisaties, het onderwijs en financieringsmogelijkheden. Doel is om recreatie en toerisme in onze provincie een impuls te geven en ondernemerschap te stimuleren. Dit heeft een positief effect op de leefbaarheid en brede welvaart in Groningen.”

Duurzame samenwerking

Provincie Groningen en Economic Board Groningen zien uit naar de constructieve, duurzame samenwerking om de vrijetijdseconomie een blijvende stimulans te geven. Ze roepen ondernemers uit de vrijetijdssector in Groningen dan ook op om actief te participeren in dit laagdrempelige, energieke programma om de provincie Groningen als aantrekkelijke vrijetijdsbestemming te bestendigen.

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer