Provincie: ‘Kamp, wij willen windpark ten noorden van de Wadden’

13 dec 2016Nieuws

De provincie Groningen roept minister Henk Kamp van Economische Zaken op om groots in te zetten op veel meer windmolens op zee. De Wadden zijn daar volgens de provincie een goede optie voor.

Aanleiding is de bouw van een windpark in de Noordzee, bij het Zeeuwse Borselle. Shell heeft met een aantal bedrijven de aanbesteding gewonnen. Het olieconcern doet dat voor een onverwachte relatief lage prijs en de provincie Groningen ziet nu kansen.

‘We zijn ontzettend blij dat het gelukt is de kostprijs van wind op zee nog verder te verlagen. Dit biedt kansen voor nog veel meer wind op zee en daarmee kansen op werkgelegenheid in onze regio’, zegt gedeputeerde Nienke Homan.

‘Ik zal de minister dan ook direct laten weten dat wij graag wind willen ontwikkelen ten noorden van de Wadden’, belooft ze. De provincie pleit al langer voor meer windparken op zee. Begin dit jaar is boven Schiermonnikoog het Gemini-windpark begonnen met stroom leveren.

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer