QTS investeert 44 miljoen dollar in nieuwe datacenter in Eemshaven en Groningen

1 mei 2019Nieuws

QTS Reality Trust investeert voor een bedrag van 44 miljoen dollar in strategische uitbreidingen van datacenters in zowel Groningen als in Eemshaven. Dit heeft het zelfstandige beursgenoteerde bedrijf zojuist bekend gemaakt. Met deze investering treedt het bedrijf voor het eerst toe op de Nederlandse markt.

Voor Eemshaven betekent dit dat het bedrijf zich in het voormalige TCN SIG gebouw – dat momenteel nog leeg staat – gelegen in het westelijk gedeelte van de Eemshaven – per direct gaat vestigen. Het voormalige datacenter gebouw gaat opnieuw ingericht worden als datacenter. Met de komst van QTS vestigt zich een tweede datacenter in de Eemshaven. De verwachting is dat deze investering enkele tientallen arbeidsplaatsen oplevert. Het bedrijf heeft grootse plannen in Noord-Nederland en verwacht haar activiteiten op termijn nog uit te breiden.

 

 

Op onderstaande foto is geheel links (naast de rotonde) de toekomstige locatie van QTS te zien in het de Eemshaven.  

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven 50 jaar  – Feest op 10 juni

Eemshaven 50 jaar – Feest op 10 juni

Op 7 juni is het 50 jaar geleden dat de Eemshaven feestelijk werd geopend door koningin Juliana. Ter ere hiervan vindt zaterdag 10 juni een open dag plaats in de Eemshaven. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in de Eemshaven, zoals bedrijfsbezoeken en...

Lees meer