QTS investeert 44 miljoen dollar in nieuwe datacenter in Eemshaven en Groningen

1 mei 2019Nieuws

QTS Reality Trust investeert voor een bedrag van 44 miljoen dollar in strategische uitbreidingen van datacenters in zowel Groningen als in Eemshaven. Dit heeft het zelfstandige beursgenoteerde bedrijf zojuist bekend gemaakt. Met deze investering treedt het bedrijf voor het eerst toe op de Nederlandse markt.

Voor Eemshaven betekent dit dat het bedrijf zich in het voormalige TCN SIG gebouw – dat momenteel nog leeg staat – gelegen in het westelijk gedeelte van de Eemshaven – per direct gaat vestigen. Het voormalige datacenter gebouw gaat opnieuw ingericht worden als datacenter. Met de komst van QTS vestigt zich een tweede datacenter in de Eemshaven. De verwachting is dat deze investering enkele tientallen arbeidsplaatsen oplevert. Het bedrijf heeft grootse plannen in Noord-Nederland en verwacht haar activiteiten op termijn nog uit te breiden.

 

 

Op onderstaande foto is geheel links (naast de rotonde) de toekomstige locatie van QTS te zien in het de Eemshaven.  

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer