QTS investeert 44 miljoen dollar in nieuwe datacenter in Eemshaven en Groningen

1 mei 2019Nieuws

QTS Reality Trust investeert voor een bedrag van 44 miljoen dollar in strategische uitbreidingen van datacenters in zowel Groningen als in Eemshaven. Dit heeft het zelfstandige beursgenoteerde bedrijf zojuist bekend gemaakt. Met deze investering treedt het bedrijf voor het eerst toe op de Nederlandse markt.

Voor Eemshaven betekent dit dat het bedrijf zich in het voormalige TCN SIG gebouw – dat momenteel nog leeg staat – gelegen in het westelijk gedeelte van de Eemshaven – per direct gaat vestigen. Het voormalige datacenter gebouw gaat opnieuw ingericht worden als datacenter. Met de komst van QTS vestigt zich een tweede datacenter in de Eemshaven. De verwachting is dat deze investering enkele tientallen arbeidsplaatsen oplevert. Het bedrijf heeft grootse plannen in Noord-Nederland en verwacht haar activiteiten op termijn nog uit te breiden.

 

 

Op onderstaande foto is geheel links (naast de rotonde) de toekomstige locatie van QTS te zien in het de Eemshaven.  

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer