Rabobank sponsor DelfSail 2022

19 mrt 2019Nieuws

In de zomer van 2022 is er weer DelfSail, het grootschalige en gratis toegankelijke nautische spektakel in en rond de havens van Delfzijl en de Eemshaven. De Rabobanken in Groningen zijn partner van deze 7e editie.

Wie in de zomer van 2022 de zeehaven van Delfzijl bezoekt, treft naast vele buitenlandse Windjammers ook een grote vloot van Nederlandse Tall Ships en traditionele zeilschepen aan. DelfSail trekt elke keer honderdduizenden mensen naar de havenplaats. Het evenement kenmerkt zich door een ongekend schouwspel, omlijst door muziek en ander cultuur entertainment. Rabobank is trotse sponsor van DelfSail 2022, ‘The Legacy of the Seven Seas’.

Trots van Delfzijl en het gehele Noorden
DelfSail is het 2e Sailevenement van Nederland sinds 1986. Sterk geliefd door de bezoekende schepen mede door de ligging naast het centrum én het event met een klinkend publieksprogramma voor alle leeftijden.

‘Met DelfSail zetten we Delfzijl op de kaart, wat ook zijn weergave heeft op het gehele Noorden’, geeft Jeannette Blijdorp, directeur DelfSail, aan. ‘Er is een grote betrokkenheid van de lokale bevolking. Zo leveren straks maar liefst 600 vrijwilligers een bijdrage aan het evenement. Maar ook doen we er alles aan om ook jongeren, ouderen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking op een bijzondere manier bij DelfSail 2022 te betrekken.’

Frans Musters, directievoorzitter Rabobank Noord-Groningen geeft aan, dat de gezamenlijke Rabobanken in Groningen graag als partner aansluiten. ‘DelfSail is het evenement bij uitstek om het gebied een positieve impuls te geven. Tijdens de laatste editie in 2016 werd het bezocht door ruim 500.000 mensen. Dat zegt genoeg. Het is een regionaal evenement met een grote landelijke uitstraling. Bovendien is DelfSail een prachtig voorbeeld van samenwerking.

Van vrijwilligers en bedrijven die er samen de schouders onderzetten om er een bloeiend evenement van te maken. Om zo bij te dragen aan de lokale samenleving. Dat sluit naadloos op de coöperatieve gedachte van de Rabobank. ‘Ik ben er dan ook trots op vandaag de handtekening onder dit sponsorcontract te zetten, waarmee we ons aan DelfSail 2022 verbinden’, sluit Musters af.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Zondag 4 september is de Golar Igloo, de eerste FSRU (Floating Storage Regasification Unit) die wordt gebruikt voor Gasunie-dochter EemsEnergyTerminal, aangekomen in de Eemshaven. Het schip voer met hoog water de Eemshaven binnen. De FSRU kan vloeibaar aardgas (LNG)...

Lees meer
Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Damco Aluminium Delfzijl (Aldel) legt per direct de productie stil vanwege de hoge gas- en stroomprijzen. Het bedrijf zit al langer in zwaar weer. Eerder op donderdagavond hadden vakbond FNV en de ondernemingsraad van het bedrijf nog hoop op scenario's die op korte...

Lees meer