Rabobank sponsor DelfSail 2022

19 mrt 2019Nieuws

In de zomer van 2022 is er weer DelfSail, het grootschalige en gratis toegankelijke nautische spektakel in en rond de havens van Delfzijl en de Eemshaven. De Rabobanken in Groningen zijn partner van deze 7e editie.

Wie in de zomer van 2022 de zeehaven van Delfzijl bezoekt, treft naast vele buitenlandse Windjammers ook een grote vloot van Nederlandse Tall Ships en traditionele zeilschepen aan. DelfSail trekt elke keer honderdduizenden mensen naar de havenplaats. Het evenement kenmerkt zich door een ongekend schouwspel, omlijst door muziek en ander cultuur entertainment. Rabobank is trotse sponsor van DelfSail 2022, ‘The Legacy of the Seven Seas’.

Trots van Delfzijl en het gehele Noorden
DelfSail is het 2e Sailevenement van Nederland sinds 1986. Sterk geliefd door de bezoekende schepen mede door de ligging naast het centrum én het event met een klinkend publieksprogramma voor alle leeftijden.

‘Met DelfSail zetten we Delfzijl op de kaart, wat ook zijn weergave heeft op het gehele Noorden’, geeft Jeannette Blijdorp, directeur DelfSail, aan. ‘Er is een grote betrokkenheid van de lokale bevolking. Zo leveren straks maar liefst 600 vrijwilligers een bijdrage aan het evenement. Maar ook doen we er alles aan om ook jongeren, ouderen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking op een bijzondere manier bij DelfSail 2022 te betrekken.’

Frans Musters, directievoorzitter Rabobank Noord-Groningen geeft aan, dat de gezamenlijke Rabobanken in Groningen graag als partner aansluiten. ‘DelfSail is het evenement bij uitstek om het gebied een positieve impuls te geven. Tijdens de laatste editie in 2016 werd het bezocht door ruim 500.000 mensen. Dat zegt genoeg. Het is een regionaal evenement met een grote landelijke uitstraling. Bovendien is DelfSail een prachtig voorbeeld van samenwerking.

Van vrijwilligers en bedrijven die er samen de schouders onderzetten om er een bloeiend evenement van te maken. Om zo bij te dragen aan de lokale samenleving. Dat sluit naadloos op de coöperatieve gedachte van de Rabobank. ‘Ik ben er dan ook trots op vandaag de handtekening onder dit sponsorcontract te zetten, waarmee we ons aan DelfSail 2022 verbinden’, sluit Musters af.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

Op donderdag 13 juni  om 08.00 uur vertrekt de Regina Andrea vanaf de drijvende steiger in Delfzijl voor een vaartocht met een aantal doelen: - netwerken met leden (ook van andere lokale businessclubs) - geld inzamelen voor de commissie Social Affairs (vrijwillige...

Lees meer
Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer