Radio Holland boekt NavCom order bij Wijnne Barends voor zes nieuwbouwschepen

30 jan 2018Nieuws

Radio Holland Netherlands boekte een order voor de levering van navigatie – en communicatiepakketten aan zes nieuwbouwschepen van rederij Wijnne Barends (Delfzijl). Wijnne Barends werd opgericht in 1855 en werkt al meer dan 50 jaar met Radio Holland samen. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 30 schepen in de vloot. Radio Holland levert een volledig NavCom pakket. Dit pakket bevat onder andere: X-Band Radar (Furuno, FAR-2117), S-Band Radar (Furuno, FAR-2137S), ECDIS (Transas, NS4000 Platinum), een Echolood, Speedlog en AIS (Furuno), Gyro Compass systeem (Raytheon-Anschutz, STD-22), GPS/Satelliet Kompas (Furuno, SC-70), VHF (Furuno, FM-8900S), Inmarsat C Systeem / SSAS / LRIT en VSAT (Cobham, SAILOR-800). Wijnne Barends koos voor dit pakket, dat voor een groot deel uit Furuno apparatuur bestaat, op basis van positieve ervaringen met vergelijkbare apparatuurpakketten voor voorgaande nieuwbouwers.

Het bedrijf bracht acht schepen in de vaart in 2015/2016, in aanvulling op vier nieuwbouwschepen in 2012. Theunis Eelkema, Sales Manager Services Noord (Radio Holland Delfzijl): "We werken al lang met Wijnne Barends samen als 'preferred supplier' van NavCom apparatuur voor hun nieuwbouwschepen. De positieve ervaringen die Wijnne Barends door de jaren heeft opgedaan met onze leveringen, betrouwbare apparatuur en onderhoud aan de systemen, waren doorslaggevend om deze order binnen te halen."

De zes 4,200 dwt vrachtschepen (98 meter lengte) hebben een vrachtruimte van meer dan 6,000 m³. Hun vaargebied is Noordwest Europa. De 'Lady-H Class' schepen zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste Zweedse/Finse IJsklasse en zullen gebouwd worden op de Chowgule Scheepswerf in Goa, India. Het eerste schip staat gepland voor oplevering in november 2018 en het laatste schip in juli 2020. Radio Holland is gestart met het samenstellen van het eerste NavCom pakket.

Theunis Eelkema: "Deze order wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Radio Holland Middle East. Dat is ook de kracht van ons unieke wereldwijde netwerk. Met meer dan 80 vestigingen in de wereld kunnen we op locatie langs de wereldwijde scheepvaartroutes en bij scheepsbouwcentra ondersteuning bieden. Radio Holland Netherlands voert de engineering en het project management uit vanuit Nederland. Radio Holland Middle East zal de installatie en inbedrijfstelling voor haar rekening nemen. De laatste fase, de inbedrijfstelling aan boord tijdens de proefvaart, zal door Radio Holland Netherlands uitgevoerd worden."

Meer nieuws in deze categorie

Peperduur cruiseschip onderweg naar Eemshaven

Peperduur cruiseschip onderweg naar Eemshaven

Dit maakt de Silver Nova een van de meest luxueuze schepen ooit van Meyer Werft Voor het eerst in jaren laat Meyer Werft weer een cruiseschip afbouwen in de Eemshaven. En niet zomaar een schip. De Silver Nova is een van de meest luxueuze, duurste en innovatiefste...

Lees meer
Eemshaven 50 jaar  – Feest op 10 juni

Eemshaven 50 jaar – Feest op 10 juni

Op 7 juni is het 50 jaar geleden dat de Eemshaven feestelijk werd geopend door koningin Juliana. Ter ere hiervan vindt zaterdag 10 juni een open dag plaats in de Eemshaven. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in de Eemshaven, zoals bedrijfsbezoeken en...

Lees meer