Recyclingfabriek in Delfzijl

13 okt 2016Nieuws

CH Energy is met Groningen Seaports in gesprek over het huren van terrein in Delfzijl. Het bedrijf wil er een recyclefabriek bouwen waar olie en gas uit oude autobanden wordt gemaakt.

ch-energy

Eerder dit jaar bouwde CH Energy een proefinstallatie op het terrein van EnTranCe in Groningen. De technologie blijkt te werken, waarop het bedrijf stelt klaar te zijn dit commercieel toe te passen. Het wil in Delfzijl een fabriek bouwen waar dagelijks 75 ton onbewerkte oude autobanden worden omgezet in olie en gas. In het Dagblad van het Noorden wijst Richard Kusters van CH Energy op de voordelen van het concept. “Onze inzet is steeds geweest dat het afval onbewerkt de installatie in moet kunnen. (…) Dat scheelt heel veel geld. Onze techniek is relatief goedkoop.” Eind volgend jaar zou de fabriek in bedrijf moeten zijn. De plant biedt werkgelegenheid aan tien tot vijftien mensen.

Bron: Eemsdeltakringen.nl

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer