Rijksuniversiteit Groningen en Beijk Catering sluiten cateringcontract

22 nov 2017Nieuws

 

 

Studenten, medewerkers en gasten van de Rijksuniversiteit Groningen bestellen hun broodje, soep, salade of warme maaltijd vanaf 2 januari bij een nieuwe aanbieder. De Rijksuniversiteit Groningen en de noordelijke cateraar Beijk Catering sluiten deze week namelijk een contract voor de verzorging van 10 Food & Drinks locaties in de stad Groningen. De 25 Food & Drinks medewerkers blijven allen in dienst van de Rijksuniversiteit Groningen en worden gedetacheerd aan Beijk Catering.
Aanleiding en gunning           
De wensen en behoeften van de medewerkers en studenten zijn de afgelopen jaren veranderd. Zo studeren er elk jaar meer internationale studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen en zijn onderwerpen als gezonde voeding en duurzaamheid belangrijker geworden. Om beter aansluiting te vinden met de gasten werd besloten te kiezen voor een ‘expert’. De Rijksuniversiteit Groningen was de laatste universiteit van Nederland die haar restauratieve voorziening in eigen beheer uitvoerde. De inschrijvers van de aanbesteding werden beoordeeld op de onderwerpen internationalisering, klanttevredenheid, gezondheid & vitaliteit en duurzaamheid & milieu. Na diverse rondes kwam Beijk Catering als hoogst beoordeeld uit de bus. Voor Beijk Catering betekent deze ‘gunning’ het uitkomen van een langgekoesterde wens en een groei van het aantal cateringlocaties met 30%. 

Veranderingen voor de studenten en medewerkers
Voor de invulling van de 10 locaties biedt Beijk Catering vanaf 2 januari 2018 verschillende concepten zoals onder andere het Chef Serveert-concept: catering in een horeca-jasje waarbij de medewerker achter de counter ter plekke de gerechten bereidt. Chef Serveert staat voor gezond én lekker in een sfeervolle omgeving. Bij Chef Serveert kunnen de gasten terecht voor belegde broodjes, soepen, salades en warme gerechten. Naast het vaste assortiment biedt  Chef Serveert een maandelijks variërend aanbod:  twee specials, zoals bijvoorbeeld een gezonde wrap met een verrassende vulling en een heerlijke panini; nét even anders belegd. Ook presenteert Chef Serveert iedere maand twee nieuwe ‘combideals’. Dit zijn vaak broodjes met een sapje voor een scherpe prijs. Dan is er het maandelijks wisselende Chef’s Special Menu met bijvoorbeeld een groene salade, rijkelijk belegd broodje en drankje voor een aantrekkelijke prijs. Uiteraard is er een ruim aanbod voor de vegetarische of veganistische gast.
Illy Cafés voorzien in warme dranken, belegde broodjes, sappen, smoothies en vers afgebakken zoetwaren. Illy is leider in het ‘premium koffiesegment’ en staat voor innovatie en excellente koffiekwaliteit.
Bij de ‘shop in shop’ Yam Yam to Go kunnen de gasten hun eigen Aziatische gerecht samenstellen.
Eerst kan men kiezen uit een basis van noodles of rijst en daarna de topping (vlees, vis of vegetarisch). Deze warme gerechten, die geserveerd worden in noodledoosjes, kan men meenemen of in de restaurants opeten.

Foodcourt Kapteynborg
Op de binnenplaats van de Kapteynborg wordt in de loop van 2018 een foodcourt gerealiseerd.
Overdekt met een kas, worden gedurende dag,  zes verschillende foodconcepten aangeboden. Men kan plaatsnemen op gerecycled meubilair en regelmatig genieten van live muziek vanaf het open podium.

Partycatering
In 2015 maakten de Rijksuniversiteit en Beijk Catering afspraken over partycatering. Zo worden sindsdien alle borrelhapjes en een groot deel van de buffetten door Beijk verzorgd. Vanaf januari 2018 komen hier onder andere de vergaderlunches bij.
Over de Rijksuniversiteit Groningen 
Meer dan 120 nationaliteiten studeren (36.000) of werken (6000 fte) aan de RUG. In 2017 steeg de RUG, mede door de toekenning van de Nobelprijs scheikunde aan Ben Feringa, naar een 59e plaats in de  Academic Ranking of World Universities (ook wel de ‘Shanghai-ranking’ genoemd). Een stijging van 13 plaatsen. Daarmee is de RUG de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit.
Beijk Catering
Sinds 1988 verzorgt Beijk Catering partycatering en contractcatering (dagelijkse catering op 30 locaties). Beijk Catering beschikt over eigen locaties, waaronder in de stad Groningen aan de Protonstraat het congres- en vergadercentrum Hanze Plaza.

Bron: Beijk Catering     Proef de sfeer van Beijk Catering. Klik hier voor de film

 

Meer nieuws in deze categorie

13 december Nederland – Japan innovatieforum

13 december Nederland – Japan innovatieforum

Woensdag 13 december komt een delegatie van Japanse chemiebedrijven op bezoek in Delfzijl. In de middag organiseren we samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Chemport Europe en NVNOM een Nederland - Japan Innovatie Forum. Het Nederland - Japan...

Lees meer
Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

In de Eemsdeltahal in Delfzijl vond op zaterdag 11 november jl. de netwerkbijeenkomst plaats over ‘De economie van Noorden” en het belang van ondernemers daarbij. Op het podium waren Micky Adriaansens (demissionair minister van Economie en Klimaat), Roelien Kamminga...

Lees meer
IJzeren toekomst gloort voor PMC

IJzeren toekomst gloort voor PMC

Op de plek van schrootverwerker Purified Metal Company (PMC) en Aldel in Farmsum moet een keten van bedrijven komen die op basis van ijzerpoeder volledig circulaire energie kan leveren. De initiatiefnemers, Iron+, hebben vrijdag een bod neergelegd bij de curator van...

Lees meer