Saipem 7000, een na grootste kraanschip ter wereld, arriveert woensdag in de Eemshaven

22 sep 2015Nieuws

De Saipem 7000, het een na grootste kraanschip ter wereld, arriveert woensdagavond om 8 uur in de Eemshaven. Het schip komt uit Noorwegen en blijft volgen André van der Kevie van de in de Eemshaven gevestigde Marico Group zeker tot eind van het jaar voor groot onderhoud afgemeerd in de Eemshaven. Marico, sinds eind vorig jaar deel uitmakend van Broekman Logistics uit Rotterdam,  treedt op als agent voor deze indrukwekkend kolos. De Saipem, heeft een hefvermogen van 2x 7000 ton en heeft aan boord hotel- en werkplaatsfaciliteiten. Het kraanschip vaart onder de vlag van de Bahama’s en heeft als thuishaven Nassau.


In 1985 werd in opdracht van de toenmalige Italiaanse eigenaar Micoperi in Trieste begonnen met de bouw van het schip, dat in staat moest zijn om zeer grote olieproductieplatforms te hijsen. De totale bouwkosten voor het een na grootste kraanschip ter wereld zijn nooit bekend gemaakt. In september 1987 werd begonnen met de proefvaarten en eind van dit jaar werd het schip overgedragen aan de Italiaanse eigenaar.


Het schip werd ingezet bij projecten voor het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobas, was actief in de Golf van Mexico en vanaf 1989 in de Noordzee met als voornaamste taak het zware hijswerk van boorplatformen. Volgens André van der Kevie van Marico, die samen met Broekman Logistics het kraanschip naar de Eemshaven haalde, moeten er de komende maanden diverse onderhoudswerkzaamheden op het  schip worden uitgevoerd.        

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer