Samenwerking Groningse bedrijven Sealane en HICE leidt tot meer kansen en mogelijkheden

21 jun 2019Nieuws

De Groningse bedrijven Sealane Terminals in de Eemshaven en Hulst Innovation Cable Equipment (HICE) slaan de handen ineen om de mogelijkheden voor het opslaan, spoelen en afhandelen van kabels in de Eemshaven te verbeteren. Sealane is een bedrijf met eigen terrein, 2 eigen diepzee kades en binnen opslag mogelijkheden. HICE is een producent van gespecialiseerde equipment voor het opspoelen en transporteren van grote kabels. Zij zitten gevestigd in Westeremden, maar hebben inmiddels ook een vestiging in Appingedam.

We hebben het hier niet over huis tuin en keuken kabels zegt Richard Dijkema, sales manager van HICE. Het gaat hier vooral om grote stroomkabels die over de bodem van de zee de windmolens koppelen aan het vaste stroom netwerk op het land.

Beide bedrijven versterken elkaar door hun kennis en kunde, waardoor de diverse On- en Offshore bedrijven met 1 aanspreekpunt de afhandeling van A tot Z kunnen laten verzorgen. Op de terminal in Eemshaven is tevens een ruimte beschikbaar gemaakt waar (strategische) opslag van kabel, bijvoorbeeld in geval van breuk, mogelijk is. Een goede service en dienstverlening, 24/7, is essentieel voor deze type klanten aldus Ron Mulder, sales manager van Sealane Terminals.

Beide bedrijven hebben gezamenlijk een presentatie georganiseerd in de Eemshaven op 27 juni om hun mogelijkheden te presenteren. Daar zijn inmiddels 40 aanmeldingen voor van specialistische bedrijven uit Nederland, België en Duitsland. Deze bijeenkomst vindt plaats met behulp van Groningen Seaports, NNOW (North Netherlands Offshore Wind) en ISKES Towage & Salvage die de verschillende locaties in Eemshaven varend laat zien aan de deelnemers van deze bijeenkomst met hun zeeslepers.

Met deze “cable support” mogelijkheden voegen deze bedrijven weer iets extra’s toe aan de ontwikkeling van de Eemshaven tot Offshore Wind haven voor Noord-Nederland en Noord-Duitsland.

 

Uitnodiging Cable Support Presentation

Wilt u meer weten, neem dan contact op met een van deze heren: Sealane Ron Mulder +31(0)6-27266143 l HICE Richard Dijkema +31(0)6-20702080

Meer nieuws in deze categorie