Scheepswerf Niestern Sander in Farmsum sleept mega-opdracht in de wacht

4 jun 2020Nieuws

Scheepswerf Koninklijke Niestern Sander in Farmsum bouwt de eerste zogeheten shallow draft ice-breaking walk to work vessel . Het schip moet eind volgend jaar klaar zijn.

Walk to work vessels worden ingezet om personeel veilig naar boorplatforms op zee te brengen of ze op te halen. Het schip dat eind volgend jaar bij Niestern van de werf moet rollen is bovendien voorzien van een kiel die niet diep onder water steekt en kan door flinke ijslagen varen.

Oostkust van Sakhalin

Niestern bouwt het schip in opdracht van Mercury Sakhalin. Dat bedrijf zet het in voor de olie- en gasindustrie voor de oostkust van Sakhalin.

Het schip is ontworpen om het hele jaar dienst te kunnen doen onder soms niet eenvoudige omstandigheden. Zo wordt het voorzien van de Wagenborgromp voor het breken van ijs en krijgt het Azimuth schroeven. Daardoor kan het schip ijsdikten van een meter aan.

Olielekkages

Het nieuwe schip brengt straks personeel van de ondiepe haven Nabil naar de platforms voor de kust van Sakhalin. Daarnaast kan het ingezet worden als eerste hulp bij olielekkages.

Niestern Sander noemt de order een van de grootste nieuwbouworders voor de werf. De opdracht levert bovendien indirecte werkgelegenheid op voor leveranciers in de regio.

De Kroonborg gaat in 2014 te water, het is een voorloper van het schip dat Niestern Sander gaat bouwen voor Mercury Sakhalin. Foto Roelof van Dalen

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer