Scheepswerf Niestern Sander in Farmsum sleept mega-opdracht in de wacht

4 jun 2020Nieuws

Scheepswerf Koninklijke Niestern Sander in Farmsum bouwt de eerste zogeheten shallow draft ice-breaking walk to work vessel . Het schip moet eind volgend jaar klaar zijn.

Walk to work vessels worden ingezet om personeel veilig naar boorplatforms op zee te brengen of ze op te halen. Het schip dat eind volgend jaar bij Niestern van de werf moet rollen is bovendien voorzien van een kiel die niet diep onder water steekt en kan door flinke ijslagen varen.

Oostkust van Sakhalin

Niestern bouwt het schip in opdracht van Mercury Sakhalin. Dat bedrijf zet het in voor de olie- en gasindustrie voor de oostkust van Sakhalin.

Het schip is ontworpen om het hele jaar dienst te kunnen doen onder soms niet eenvoudige omstandigheden. Zo wordt het voorzien van de Wagenborgromp voor het breken van ijs en krijgt het Azimuth schroeven. Daardoor kan het schip ijsdikten van een meter aan.

Olielekkages

Het nieuwe schip brengt straks personeel van de ondiepe haven Nabil naar de platforms voor de kust van Sakhalin. Daarnaast kan het ingezet worden als eerste hulp bij olielekkages.

Niestern Sander noemt de order een van de grootste nieuwbouworders voor de werf. De opdracht levert bovendien indirecte werkgelegenheid op voor leveranciers in de regio.

De Kroonborg gaat in 2014 te water, het is een voorloper van het schip dat Niestern Sander gaat bouwen voor Mercury Sakhalin. Foto Roelof van Dalen

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven 50 jaar  – Feest op 10 juni

Eemshaven 50 jaar – Feest op 10 juni

Op 7 juni is het 50 jaar geleden dat de Eemshaven feestelijk werd geopend door koningin Juliana. Ter ere hiervan vindt zaterdag 10 juni een open dag plaats in de Eemshaven. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in de Eemshaven, zoals bedrijfsbezoeken en...

Lees meer